Orzo cestoviny so šampiňónmi, hráškom a špenátom
Šupka z citróna v tomto recepte je voliteľná ale vedeli ste, že obsahuje viac živín ako šťava?! Kôra z citróna obsahuje látky, ktoré Zobraziť celý popisŠupka z citróna v tomto recepte je voliteľná ale vedeli ste, že obsahuje viac živín ako šťava?! Kôra z citróna obsahuje látky, ktoré pomáhajú predísť rôznym chorobám. Ak sa ju rozhodnete do receptu pridať, používajte len bio, tie by nemali byť postriekané chemikáliami (aspoň dúfam?).
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 2 PL podľa vlastného výberu |  | 
| 1/2 ks |  | 
| 1 stonka |  | 
| 300 g |  | 
| 50 g mrazený |  | 
| za hrsť |  | 
| 150 g |  | 
| za hrsť (nemusia byť) |  | 
| (nemusí byť) |  | 
|  | |
|  | |
|  | |
|  | 
Postup
- 
                                                    1
                                                    Hrniec s osolenou vodou a olejom (1 PL) privedieme do varu, pridáme orzo a varíme kým nie je hotové (zvyčajne 8-10 minút). 
- 2
Medzitým si zohrejeme zvyšný olej v panvici. Pridáme na malé kúsky nakrájanú cibuľu a stonkový zeler a varíme niekoľko minút. 
- 3
Šampiňóny nakrájame na menšie kúsky a pridáme do panvice. Varíme zhruba 10 -15 minút. Dobre ochutíme. 
- 4
Na záver pridáme hrášok a špenátové listy a pokračujeme vo varení ešte ďalších 5 minút. Zmiešame s uvareným orzom a podávame. Dochutíme ak treba. 
- 5
Ak máte chuť, môžete si na jedlo nastrúhať trochu kôry z citróna a pridať olivy, ak ich máte radi. Tiež cestoviny:
 Tipy na recepty z VarechyTipy na články z Varechy
 
- 2







 
                                                        
                                                     
 


Dík za rady, radšej zostanem pri tých bio, umyjem aj tie v teplej vode a dúfam že nie sú postriekané 🤷♀️ v dnešnej dobe nič nie je isté🙉
Ďakujem milá @haji 🌟💛🤗
Ďakujem velmi pekne 😊🧡
Krásny Nový rok ti prajem🌟🎉🌟
Mávali sme ju v jedálničku od právna...
🙂