Orzo cestoviny so šampiňónmi, hráškom a špenátom
Foto: blissofplants
Šupka z citróna v tomto recepte je voliteľná ale vedeli ste, že obsahuje viac živín ako šťava?! Kôra z citróna obsahuje látky, ktoré Zobraziť celý popisŠupka z citróna v tomto recepte je voliteľná ale vedeli ste, že obsahuje viac živín ako šťava?! Kôra z citróna obsahuje látky, ktoré pomáhajú predísť rôznym chorobám. Ak sa ju rozhodnete do receptu pridať, používajte len bio, tie by nemali byť postriekané chemikáliami (aspoň dúfam?).
príprava
tepelná úprava
Suroviny
2 PL podľa vlastného výberu |
|
1/2 ks |
|
1 stonka |
|
300 g |
|
50 g mrazený |
|
za hrsť |
|
150 g |
|
za hrsť (nemusia byť) |
|
(nemusí byť) |
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Hrniec s osolenou vodou a olejom (1 PL) privedieme do varu, pridáme orzo a varíme kým nie je hotové (zvyčajne 8-10 minút).
- 2
Medzitým si zohrejeme zvyšný olej v panvici. Pridáme na malé kúsky nakrájanú cibuľu a stonkový zeler a varíme niekoľko minút.
- 3
Šampiňóny nakrájame na menšie kúsky a pridáme do panvice. Varíme zhruba 10 -15 minút. Dobre ochutíme.
- 4
Na záver pridáme hrášok a špenátové listy a pokračujeme vo varení ešte ďalších 5 minút. Zmiešame s uvareným orzom a podávame. Dochutíme ak treba.
- 5
Ak máte chuť, môžete si na jedlo nastrúhať trochu kôry z citróna a pridať olivy, ak ich máte radi.
Tiež cestoviny:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Dík za rady, radšej zostanem pri tých bio, umyjem aj tie v teplej vode a dúfam že nie sú postriekané 🤷♀️ v dnešnej dobe nič nie je isté🙉
Ďakujem milá @haji 🌟💛🤗
Ďakujem velmi pekne 😊🧡
Krásny Nový rok ti prajem🌟🎉🌟
Mávali sme ju v jedálničku od právna...
🙂