Zapekané zemiaky
Zapekané zemiaky

Banícke zemiaky

Jardo Žídek
šéfkuchár reštaurácie Riverpark v Bratislave, 24. novembra 2021
Banícke zemiaky
Foto: Nebíčko v papuľke
20 minút
na 180 °C

Suroviny

200 g
2 ks
3 strúčiky
2-3 ks
5 guľôčiek
2 guľôčky
500 g
1 ks
hrsť (namočené v horúcej vode)
2 ks
8 ks uvarené
5 ks uvarené
1 hrnček
1 hrnček




Postup

  1. 1

    Slaninu nakrájanú na kocky necháme vytopiť na panvici. Pridáme cibuľu nakrájanú na hrubšie kocky a plátky cesnaku, bobkový list, celé a nové korenie. Pridáme nahrubo nakrájanú kyslú kapustu a prilejeme aj trochu vody z kapusty. Pridáme vopred namočené sušené huby. Solíme veľmi opatrne, pretože kapusta aj slanina sú slané. Dusíme.

  2. 2

    Keď bude kapusta podusená, pridáme klobásu nakrájanú na kolieska. Na záver pridáme nakrájané olúpané jablko. Premiešame a vypneme oheň.

  3. 3

    Vymastíme zapekaciu misu, na spodok naukladáme plátky varených zemiakov a podusenú kapustovú zmes dáme na ne. Na vrch dáme nakrájané uvarené vajce a opäť vrstvu zemiakov, okoreníme.

  4. 4

    V miske zmiešame smotanu s vajcami, okoreníme, osolíme, vidličkou rozšľaháme a nalejeme na zemiaky. Zapekáme prikryté pri 180 °C asi 20 minút, potom dáme pokrievku dolu a ďalej zapekáme dozlatista.

Diskusia k receptu

marek03483
vyborny obed,skoda ze som nekukol poriadne na obrazok a kyslu smotanu som zmiesal so sladkou,😅




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia