Banícke zemiaky
šéfkuchár reštaurácie Riverpark v Bratislave, 24. novembra 2021
Foto: Nebíčko v papuľke
na 180 °C
Suroviny
200 g |
|
2 ks |
|
3 strúčiky |
|
2-3 ks |
|
5 guľôčiek |
|
2 guľôčky |
|
500 g |
|
1 ks |
|
hrsť (namočené v horúcej vode) |
|
2 ks |
|
8 ks uvarené |
|
5 ks uvarené |
|
1 hrnček |
|
1 hrnček |
|
|
|
|
Postup
-
1
Slaninu nakrájanú na kocky necháme vytopiť na panvici. Pridáme cibuľu nakrájanú na hrubšie kocky a plátky cesnaku, bobkový list, celé a nové korenie. Pridáme nahrubo nakrájanú kyslú kapustu a prilejeme aj trochu vody z kapusty. Pridáme vopred namočené sušené huby. Solíme veľmi opatrne, pretože kapusta aj slanina sú slané. Dusíme.
- 2
Keď bude kapusta podusená, pridáme klobásu nakrájanú na kolieska. Na záver pridáme nakrájané olúpané jablko. Premiešame a vypneme oheň.
- 3
Vymastíme zapekaciu misu, na spodok naukladáme plátky varených zemiakov a podusenú kapustovú zmes dáme na ne. Na vrch dáme nakrájané uvarené vajce a opäť vrstvu zemiakov, okoreníme.
- 4
V miske zmiešame smotanu s vajcami, okoreníme, osolíme, vidličkou rozšľaháme a nalejeme na zemiaky. Zapekáme prikryté pri 180 °C asi 20 minút, potom dáme pokrievku dolu a ďalej zapekáme dozlatista.
Tiež zapekané zemiaky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu