Oprážané cestoviny s cukinou
Keď som v obchode zbadala zelené cestoviny neváhala som ani chvíľu. Spomenula som si nato ako...
Hubový rožok
V dnešnej dobe, keď máme veľa húb zostanú nám "gumové" rožky, spotreboval som ich...
Čulnot chamin
Polovicu cibule nakrájame nadrobno, urestujeme v hlbokom pekáči a pridáme na kocky nakrájané mäso. Restujeme,...
Hubová praženica
... všade rastú, tak sme sa do lesa vybrali aj my a fakt rastú. Tak...
Steaky z panenky, gratinované zemiaky a hubová omáčka
Veľmi chutné jedlo, ktoré sa hodí na slávnostnejšie príležitosti. Takúto príležitosť si však môžeme pripraviť...
Jambalaya
Jednoduche syte jedlo z americkej kuchyne (New Orleans). Uvarene v jednom hrnci z kuracieho masa ,...
Patizónovo - ryžový nákyp
Receptík na ďalšie využitie patizóna, veľmi chutnej zeleninky.
Chutný obed z jednej panvice
Určite aj vy máte radi, keď sa vám na šporáku netlačia hrnce a všetko urobíte v...
Rýchla pizza
Nič ľahšie a rýchlejšie, keď prídete večer z práce a deti už pýtajú večeru.
Tofu s patizónom a zeleninou
Chutné, rýchle, zdravé, vhodné na cestoviny alebo len tak.
Sviatočná ryba
Kedysi po revolúcii som si kúpila krásnu, kuchársku knihu, čo strana to farebné obrázky lahodiace...
Dojčenské kuracie prsia Lucka
Na panvici rozpálime olivový olej. Nadrobno nakrájané kuracie prsia rýchlo orestujeme, veľmi jemne osolíme, ...
Pečená zeleninová torta
Bola som na trhu, nakúpila zeleninu a upiekla z nej tortu. S pečenými zemiakmi vznikol celkom dobrý...
Prašnice ako mozoček
Cibuľu opražíme do ružova, pridáme prášnice pokrájané na na kocky, korenie a dusíme. Potom pridáme vajce a...
Kuracie mäsko na cibuľke
Tento recept je najobľúbenejším jedlom mojich detí. Keď boli ešte menšie, tak som im ho...
Solivarská mačanka
Čítala som tu jeden recept na mačanku, ale ja ju robím trocha ináč... možno Vám zachutí...
Kačacie stehná s parmezánovou kôrkou
Chcela som pripraviť trošku "inú" kačku. Výsledok bol výborný.
Paprikáš z bravčového srdca
Toto jedlo patrí k obľúbeným môjho manžela. Keďže si myslím, že bravčové srdce sa pomerne málo...
Moules marinieres (Slávky po námornícky)
Takto sa pripravuju slavky v juznom Francuzsku. Mam rada morske plody a tento recept robim ...
Plnený zubáč
Zubáča aj s kožou vykostíme a pripravíme filé. Plošne zrežeme časť mäsa tak, aby z...
Kuracie prsia na židovský spôsob
Kuracie prsia naklepeme, osolíme a okoreníme, naplníme zmesou zo sušeného ovocia, ryže, medu...
Dolma
Mäso zomelieme, pridáme uvarenú ryžu, soľ, korenie, pretlačený cesnak a nadrobno pokrájanú cibuľu....
Zelerové lievance
Primiešame múku, najemno postrúhaný zeler a na drobno posekané huby. Z cesta sformujeme lievance, ...
Obedík na malú oslavu
Aj malé sviatky sú sviatky a vždy sa snažíme na ne robiť niečo nie každodenné. Tentoraz...
Rosty
Tento receptík je strašne jednoduchučký, ale keď som ho povedala viacerým kolegyniam netušili o čom...
Karfiolové placky
Recept som pred pár desiatkami rokov vyčítala v čas. Vlasta. Za tie roky sa nikomu neprejedol,...
Karfiolové rezne
zacala som to robievat preto lebo to nieje take nemotorne na vyprazanie ako ružicky karfiolove
Šalát - čo chladnička dala
Základ je mať doma čínsku kapustu a pór, ostatné suroviny sú úplne ľubovolné.
Grilované kalmáre
Kalmáre osolíme a okoreníme, položíme na rozpálený gril a grilujeme zo všetkých strán asi 5 minút....