Foto: tatranka
Ponúkam chutný recept s kuracinky.Pomedzi vianočné koláčiky,vám možno dobre padne.Nie je náročný na prípravu.
príprava
na 150 °C
Suroviny
2 kusy |
|
2 štvorčeky |
|
podľa porcii ,alebo iná udenina |
|
6 strúčikov |
|
podľa porcii |
|
|
|
|
|
1 ks |
|
na obaľovanie |
|
na obaľovanie |
|
|
Postup
-
1
Ingrediencie.
-
2
Rezníky z pŕs narežeme a na tenko vyklepeme.Posolíme a okoreníme.
-
3
Potrieme horčicou a syrokrémom.
-
4
Rozotriem po celom rezníku.
-
5
Na rozotretú masu položím šunku,alebo inú udeninku.Na ňu dám kopček pretretého cesnaku zmiešaný s pol syrokrémom a lyžičkou masla.Natriem po povrchu šunky.
-
6
Natreté mäso zrolujem.Posolím a obalím v troj-obale.
-
7
Obalené roládky.
-
8
Vysmážam z oboch strán.
-
9
Pekne usmažené do rúžova.
-
10
Potom stiahnem plyn a ešte ich prikryté dusím asi 10-15 minút.Je to pomerne hrubý závitok,je nutné,aby sa prepiekol.Nestačí len opražiť.
-
11
Hotové závitky.
-
12
Podávam s našľahanými zemiakmi.
-
13
Tento raz s uhorkovým šalátom a paradajkami.
-
14
Prestreté.Mrzí ma,že som rolku neprekrojila,aby ste videli peknú štruktúru uloženia ingrediencii.Dá sa nakrájať a jesť aj na studeno.
Beriem si príklad, klobúk dolu :)
Fotopostup ako vždy na jednotku a kuracinka je moje obľúbené jedlo je to aj krásne naservírované,neviem sa dočkať keď to vyskúšam.