Foto: diabambulka
Tento segedín je vylepšený pikantnou chuťou čabajky. Zmení ho v delikatesu.
porcií
tepelná úprava
Postup
-
1
Na oleji speníme očistenú a na kocky nakrájanú cibuľu a pridáme mäso. Zprudka opečieme zo všetkých strán a potom ho posypeme mletou červenou sladkou aj štiplavou paprikou, kmínom a premiešame. Minútu smažíme a všetko zalejeme vývarom a necháme minimálne hodinu dusiť na miernom ohni. Potom k mäsu pridáme kyslú kapustu ( bez vody, tú si všsk odložíme na koniec keby bolo polievku treba dochutiť, dokysliť ) a pokrájanú čabajku a varíme ďalšiu pol hodinu. Múku rozmiešame v smotane a vylejeme ju do guľášu a varíme ďalších 15 minút. Dochutíme soľou, mletým čiernym korením a ak je treba dokyslíme zvyšnou vodou z kapusty.
Diskusia k receptu