Hovädzia pečienka na hubách fotorecept

matahari1974 - fotkamatahari1974, 16. decembra 2010

Milujem pečienku na všetky spôsoby.

15 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
 celá
  alebo hladka muka na zahustenie




Postup

  1. 1

    Pečienku očistíme, umyjeme, osušíme a nakrájame na kocky.

    Hovädzia pečienka na hubách (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cibuľu pokrájame nadrobno, speníme na oleji.

    Hovädzia pečienka na hubách (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme na kocky nakrájanu pečienku.

    Hovädzia pečienka na hubách (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme všetky koreniny a premiešame.

    Hovädzia pečienka na hubách (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridáme huby ( ak sú sušené , namočime ich na 1/2 hodinu do vody a použijeme aj vodu alebo môžu byť aj šampiňóny) a par minút posmažíme.

    Hovädzia pečienka na hubách (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Zalejeme vodou z húb a ak je málo pridáme toľko vody aby pečienka bola ponorena. Varíme cca 45 min.,pridáme majoránku, posolíme až pri konci aby nam pečienka nestvrdla a zahustíme.

    Hovädzia pečienka na hubách (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Hovädziu pečienku na hubách podávame s ryžou. Prajem dobrú chuť.

Diskusia k receptu

hubarka35
ja milujem pečienky,a takto podla teba ich spravim a uvidim či to budu doma jest,moc nemusia pečienky ale raz za uhorsky rok sa snou nazadusia.
marienka44
Pecienku nerobím, je velmi skodliva. V peceni su kumulovane vsetky toxíny, pecen cisti tak organizmus, aj u zvierata.
používateľ nemá avatar
dry
dry
Tepeľnou úpravou sa premení pečeň na pečienku?
pipina222
vyzera to velmi chutne, aj ked je to pecen, no a co :) aj v restauraciach neviete co dostanete, ked si objednate pecienku.... :D
evanaaa
Matahari1974, z hovädzej pečienky sa musí vždy stiahnuť blana, bravčová ju nemá. Veď to muselo byť tuhé. Ja som len na kúsku nechala a už sa mi to skrúcalo. Ide to dobre, treba len kúsok zachytiť a ťahať.IKnáč, ja robievam častejšie hovädziu, je jemnejšia ako bravčová, a keď je "mladá", je skoro ako teľacia, kým bravčová je niekedy mierne nahorkastá, najmä zo staršieho zvieraťa.
rulik
@dry pečeň nie je pečienka, pečienkou sa nazýva časť kvalitného mäsa (češi to majú pekne rozdelené:majú pečeni a játra, tam je rozdiel zjavný)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia