Morčacie rezne

sonkap - bez fotkysonkap, 15. decembra 2010

už neviem kedy som to robila prvý rát,ale osvedčil sa a robím ho len na Vianoce

45 minút
príprava

Suroviny

300-500ml
5-6 ks
1malá konzerva




Postup

  1. 1

    Morčacie prsia naklepeme a upečieme na panvici na hotovo.Osolíme, okoreníme, nastrúhame muškátový oriešok(ale jemne,aby neprebil chuť mäsa), alebo 2 rozdrvené klinčeky.Uložíme na teplé miesto. Takto pripravené môžeme dokončiť na dva spôsoby,ale určite ich je viacej.

  2. 2

    Ja som vymyslela dve Vianočné možnosti. 1.) Na teplé mäso položíme hemendex, polku broskyne,zapečieme 5 - 6 minút, tesne pred koncom položíme plátok syra a dopečieme len toľko aby sa syr rozpustil. 2.) Na teplé mäso naukladáme opražené plátky šampiňónov,prikryjeme syrom,zapečieme a ozdobíme pažítkou.

  3. 3

    Použijeme aj výpek. Pridáme 1 PL hladkej múky,300 ml smotany na šľahanie,2 rozdrvené klinčeky,(ale ak sme použili muškátový orech na mäso,tak aj sem ho použijeme).Dochutíme soľou,korením a varíme do zhustnutia. Podávame k tomu ryžu,do ktorej sme pri varení pridali sterilizované šampiňóny. Množstvo šťavy závisí na množstve použitej smotany,(lebo výpeku veľa nezostáva) takže treba prispôsobiť aj pridanie múky. Ja robím veľa šťavy( a hustú), takže dávam 0,5L smotany a 2-3 Pl múky.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia