Bodkované karbonátky fotorecept

jody - fotkajody, 16. decembra 2010
Bodkované karbonátky (fotorecept)
Foto: jody

Mleté mäso mávame relatívne často, ale zakaždým sa ho snažím robiť trochu inak. No a prečo by mal byť farebnými guličkami ozdobený iba stromček? A krásna horúca fašíročka rovno z trúby je na zohriatie ako stvorená. :-)

15 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

pol kila
2 ks
2 ks
4 strúčiky
 (pamajorán)
1 balíček

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    K mletému mäsu (zmes bravčového a hovädzieho) pridáme cibule nasekané nadrobno, popučený cesnak, koreniny a strúhanku.

    Bodkované karbonátky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zmes poriadne premiešame, mala by byť hustá a nasypeme do nej mrazený hrach. Zapracujeme ho do zmesi...

    Bodkované karbonátky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ... a rýchlo (veľmi to ochladne) tvoríme karbonátky, ktoré poukladáme na plech vystlaný omasteným papierom na pečenie.

    Bodkované karbonátky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pečieme v horúcej trúbe cca 40 min na 180 stupňov, v polovici pečenia obrátime.

    Bodkované karbonátky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Podávame so zemiakovou kašou, do ktorej sme primiešali trochu rajčinového pretlaku alebo kečupu. Dobrú chuť. :-)

    Bodkované karbonátky (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

helca103
toto robievam často aj s mrkvou a kukuricou...je to mňamka
frezia68
Pečené v rúre-výborné.Nadľahčujem aj mrkvou,namočenými ovsenými vločkami,len nie čisté mäso....a majoránka,lákavo vyzarejú :-)))
maartina
sú výborné ! ...dnes sme ich mali na obed, bez zemiakov, iba so zeleninovým šalátom

Zaujímavé video z archívu TV Varecha