Foto: jody
Mleté mäso mávame relatívne často, ale zakaždým sa ho snažím robiť trochu inak. No a prečo by mal byť farebnými guličkami ozdobený iba stromček? Zobraziť celý popisMleté mäso mávame relatívne často, ale zakaždým sa ho snažím robiť trochu inak. No a prečo by mal byť farebnými guličkami ozdobený iba stromček? A krásna horúca fašíročka rovno z trúby je na zohriatie ako stvorená. :-)
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
K mletému mäsu (zmes bravčového a hovädzieho) pridáme cibule nasekané nadrobno, popučený cesnak, koreniny a strúhanku.
-
2
Zmes poriadne premiešame, mala by byť hustá a nasypeme do nej mrazený hrach. Zapracujeme ho do zmesi...
-
3
... a rýchlo (veľmi to ochladne) tvoríme karbonátky, ktoré poukladáme na plech vystlaný omasteným papierom na pečenie.
-
4
Pečieme v horúcej trúbe cca 40 min na 180 stupňov, v polovici pečenia obrátime.
-
5
Podávame so zemiakovou kašou, do ktorej sme primiešali trochu rajčinového pretlaku alebo kečupu. Dobrú chuť. :-)
Diskusia k receptu