Ako sa karí s tatárkou pobili ...

fionecka - fotkafionecka, 13. decembra 2010
Ako sa karí s tatárkou pobili ...
Foto: fionecka

Tento recept nemá s tradičným indickým karí spoločné vôbec nič. Toto jedlo varieva jeden kamarát a nám zachutilo .... Tak prečo sa s ním nepodeliť? Je to zaujímavá zmes chutí .... veď vyskúšajte !

60 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

 , alebo kuracie prsia

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso umyjeme a nakrájame na malé kocky. Do kastróla dáme olej a mäsko dáme dusiť do mäkka. Pridáme soľ, alebo vegetu a veľa-veľa kari korenia, ja dávam dve polievkové lyžice.

    Ako sa karí s tatárkou pobili ... - obrázok 1
  2. 2

    asi takto ...

    Ako sa karí s tatárkou pobili ... - obrázok 2
  3. 3

    Netreba pridávať žiadne tekutiny, mäsko dusíme na malom ohni až do mäkka. Ak s avydusí veľa vody, môžeme zahustiť troškou múky...

    Ako sa karí s tatárkou pobili ... - obrázok 3
  4. 4

    Zemiaky si vopred uvaríme v šupke. To, že ich treba potom očistiť, viete ... Najkrájame ich na plech, posolíme, pokvapkáme olejom a necháme do chrumkava opiecť v trúbe

    Ako sa karí s tatárkou pobili ... - obrázok 4
  5. 5

    Keď je všetko, čo má byť mäkké, mäkké a čo chrumkavé je chrumkavé, je hotovo! Naberieme zemiaky, navrch dáme mäso a pokvapkáme tatarkou. A hotovo!

    Ako sa karí s tatárkou pobili ... - obrázok 5

Diskusia k receptu

bublika
tak teda kari a tatarku som este neskusala....ale vyskusam :)
zitar
mne sa tento recept páči, tatarku by som si dala aj na lekvárové buchty, mám ju veľmi rada
agora
aj mne sa tatarka hodí, takmer ku každému slanému jedlu, môže to byť mňam
altyn
Zaujímavé hlavne kvôli množstvu karí korenia, všade upozorňujú že s ním treba opatrne... Ale asi to schválne vyskúšam, aby som sa presvedčil, a všetko mám rád, tak iste nič nestratím... :-)))
altyn
Musím to upresniť:"všetko čo do toho ide, mám rád..." :-))))))))))