Foto: enerrgizer
mäso pripravené v hrnci Emile Henry, ktorý som vyhral ....a je perfektný :-) ďakujem, ďakujem...
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
...vyhráme na varecha.sk krásny keramický hrniec Emile Henry... :-)))
-
2
...bravčové karé, alebo aj iné mäsko umyjeme, nakrájame ako na rezne, posolíme, dochutíme čerstvo mletým čiernym korením a natrieme dijonskou horčicou. Chilli, cesnak, cibuľu a zázvor nakrájame...bude aj na fotke, že ako...(ale až neskôr)
-
3
...hrniec položíme na plyn, na spodok kvapneme olej a opečieme mäso z obidvoch strán. Keď máme opečené, pridáme sladkú papriku, naskladáme ho na kôpku a orestujeme cibuľu, cesnak, chilli a zázvor. Potom podlejeme kvalitným červeným suchým vínom a dusíme...(teraz vidno ako je nakrájaná cibuľa, a všetko ostatné)...
-
4
...mäso je už skoro mäkké tak pridáme očistené zemiaky. Niekedy treba aj premiešať. Keď sú zemiaky hotové, pridáme mladú karotku, podlejeme sladkou smotanou a ešte 237 sekúnd dusíme, ...alebo pokiaľ sa omáčka nezredukuje...
-
5
...podávame s príborom, jeme s veľkou chuťou a ďakujeme redakcii za krásnu výhru :-)...dobrú chuť
Diskusia k receptu