Majonézový sendvič so sviečkovicou
Umytú, nasolenú a okorenenú sviečkovicu vcelku položíme na rozpálený gril. Opečieme z každej strany a...
Sütlaç s vanilkou a broskyňovým pyré
Sütlaç (sutlač) je jeden z mojich najobľúbenejších tureckých dezertov. Asi preto že je veľmi podobný...
Tagliatelle s dubákmi, cherry paradajkami a zelerovou vňaťou
Dávno sme nemali cestoviny a ešte k tomu domáce. Spravila som tagliatelle a zvolila som...
Bezlepkové kukuričné cestoviny s patizónom a tuniakom
Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale. Scedíme a pripravíme do nádoby, kde ich zmiešame s...
Pečené fazuľové struky s redkvičkou, cibuľkou a cesnakom
Na pečenie sú najlepšie čerstvo natrhané, ešte šťavnaté žlté fazuľové struky. Dôkladne ich umyjeme, ...
Kuracie rolky plnené špenátom a syrom
Jednoduchá cesta ako dať jesť deťom špenát, aby sa im páčil. Dospelí si tiež pochutia...
Cuketové cestoviny s citrónovou šťavou
teraz máme cuketu na tanieri takmer dennne ... úprava vždy iná ... :) a...
Ostrý steak z tuniaka
Nakrájané tuniakove steaky osolíme a okoreníme kajenským korením a jemne pokvapkáme olejom. Necháme 10 minút odležať....
Teľacie rebierka/ ostrokyslé
Recept aj pre tých, čo neradi ohryzaju kosti. Masko sa po opečení totiž samé z...
Şakşuka (čítaj šakšuka)
Şakşuka je zeleninové jedlo z baklažánu, papriky a zemiakov, zaliate paradajkovou omáčkou a jogurtom...
Grilovaný roštenec s bylinkovou omáčkou
Umytý a očistený roštenec nakrájame na štyri steaky. Neochucujeme. Na rozpálenom grile opečieme z každej...
Plody mora na tanieri
Scallops(musle sv. Jakuba) a lobster(homar) su moje najoblubenejsie plody mora , obzvlast v letnych mesiacoch...
Lasagne so smotanovým špenátom
So soľou, korením, muškátovým orechom a cesnakom netreba šetriť pretože samotný špenát a tvaroh sú...
Obložená ryža MÉCHIKÁNO
Je sezóna zelenej fazuľky, ľahodnej, chutnej a zdravej to strukoviny, treba využiť možnosť použiť...
Bravčové plátky s lahodnou chuťou zelených olív a slaných citrónov
Ak máte radi chute sladkého Francúzska, konkrétne Provançe, tak ste na tej najlepšej adrese...
Letné cestoviny
Toto je moje najobľúbenejšie letné jedlo, mohla by som to mať aj každý deň. :-)
Plnené pstruhy
Môj obľubený recept s čerstvými bylinkami. Väčšinou ich robievame v alobale a v pahrebe so zemiakmi, ale...
Zeleninový kuskus s bazalkou
Kuskus zalejeme vriacou vodou v pomere 1:2 a necháme postáť 10 minút.
Uletence a Slncová kaša
Mali sme chuť na krídla, ale čo k nim? Príloha je čistý experiment... :-)
Mrkva ako mäso
Mrkvu očistime, umyjeme a pokrájame na hrubšie kolieska. Na oleji opražíme cibuľu, pridáme mrkvu a krátko...
Francúzske zemiaky
po prvykrat som robila francuzaky zo surovych zemiakov a milo ma prekvapili
Tekvicové lodičky
Tieto lodičky sa dajú robiť aj z cukiny, robila som viac druhov, tak si vyberte...
Bravčová panenka s jahodovým srdiečkom
Bravčovú panenku umyjeme a odblaníme. Varechou do nej urobíme otvor a opatrne doň vložíme umyté jahody....
Brokolicou plnená kuracinka so špargľou
Očistenú brokolicu a špargľu dáme variť do osolenej vody a varíme 15 minút. Počas varenia...
Krkovička na horčici
Dnes som na obed spravila našu obľúbenú krkovičku na horčici. Recept je veľmi jednoduchý a jedlo...
Čabajská klobása
Tento recept mi poskytli rodičia môjho kamaráta, pochádzajú z Békešskej Čaby. Klobásy sme plnili priamo...