Morčacia pečeň s jablkovým pyré a zeleninou

elixir - fotkaelixir, Berlín, orig. Žilina, 28. decembra 2012
Morčacia pečeň s jablkovým pyré a zeleninou
Foto: elixir

Opäť jedna variácia na pečeň (1355 kJ).

1
porcia
10 minút
príprava
20-25 minút
tepelná úprava

Suroviny

50 g stredne veľká
100 g
25 g
1/2 PL
50 ml
50 g
 (na ozdobu)
1/2 ČL
Obloha:
50 g
50 g
1/2 PL
50 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pečeň a cibuľku nakrájame na drobno, z cibuľky si trošku dáme bokom. Časť z nej a pečienku opečieme na masielku... Medzitým ošúpeme zemiaky, na drobno nakrájame a dáme variť.

  2. 2

    Dáme si dusiť cibuľku a papriku do mäkka, okoreníme kmínom a bylinkovou soľou. Kým sa dusia, očistíme a nakrájame šampiňóny, šalát.

    Morčacia pečeň s jablkovým pyré a zeleninou - obrázok 2
  3. 3

    Po 10 minútach k pečeni pridáme slepačí vývar, okoreníme majoránom, premiešame, podusíme. Pridáme aj jablkové pyré a dobre premiešame, necháme prevrieť.

    Morčacia pečeň s jablkovým pyré a zeleninou - obrázok 3
  4. 4

    Okoreníme, zľahučka osolíme a môžeme podávať so zemiakmi a zeleninou.

  5. 5

    Porcia popísaná v tomto recepte má 1355 kJ. Z toho:

    bielkoviny 22g
    tuky 14,5g
    sacharidy 29,5g
    cholesterol 269mg

    Morčacia pečeň s jablkovým pyré a zeleninou - obrázok 5
  6. 6

    Tip: 150g šampiňónov obsahuje iba 1g tuku.
    Okrem množstva cholesterolu (200mg) sa v 100g pečene nachádza i približne 20g bielkovín.

    Morčacia pečeň s jablkovým pyré a zeleninou - obrázok 6

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Jabĺčka s pečienkou robievam pravidelne, aj keď trošku inak...ale veľmi rada vyskúšam aj túto kombináciu so šampiňónami. :)