Pečená kačica plnená jelením mäsom fotorecept

palokuchki - fotkapalokuchki, 30. decembra 2012

Inspiraciu na toto jedlo som nasla na internete. V povodnom recepte bola kacica naplnena pomletym bravcovym masom. Ja som mala v mraznicke este kusok Zobraziť celý popisInspiraciu na toto jedlo som nasla na internete. V povodnom recepte bola kacica naplnena pomletym bravcovym masom. Ja som mala v mraznicke este kusok jelenieho masa, tak som sa rozhodla, ze to skusim takto. Bolo to dobre, chuti masa sa k sebe hodili.

6-8
porcií
35 minút
príprava
120 minút
na 180 °C

Suroviny

400 g
1 ks
1 PL
1 ks
2-3 PL
1 strúčik




Postup

  1. 1

    Vykostila som si kacicu. Ja vzdy zacinam od chrbta a vyberam aj kosti z kridla a stehien. Predtym som sa toho dost bala, ale teraz uz nestresujem. Naozaj to nevadi ked aj niekedy dobre nezarezem a musim to viackrat opravit. Dolezite je len neprerezat kozu. Pecenim sa vsetky ostatne nedostatky stratia.

    Pečená kačica plnená jelením mäsom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Suchy rozok som namocila do vody, potom som ho vyzmykala a pomlela s masom na mlynceku s otvormi 3mm. Pomlete maso s rozkom som potom pomiesala s vajickom, solou, cerstvo mletym korenim, nasekanou majorankou, roztlacenym cesnakom a struhankou.

    Pečená kačica plnená jelením mäsom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Kacicu som posolila a do prostriedku som ulozila pripravenu plnku.

    Pečená kačica plnená jelením mäsom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Boky kacice som potom prelozila na plnku a kacicu som previazala spagatikom.

    Pečená kačica plnená jelením mäsom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Kacicu som celu posolila a ulozila na pekac. Najprv som ju piekla prikrytu prsami dole asi 1,5 hodinu. Potom som kacicu odokryla, otocila a piekla som ju este 30 minut.

    Pečená kačica plnená jelením mäsom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Upecenu kacicu som vybrala na tanier a nechala som ju vychladnut.

    Pečená kačica plnená jelením mäsom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Vychladnutu kacicu som pokrajala na platky a podavala som ju so zeleninovym a zemiakovym salatom.

    Pečená kačica plnená jelením mäsom (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

paeva
si šikulka, dobrá vec sa podarila. ja som raz skúšala vykostiť kurča, no hrôza, dobrú chuť
danculka
Super mám takéto recepty rada cha.pravda.sk/recepty/plnena-pecena-kacka-fotorecept/12926-recept.html,pozri si aj moj recept...
dajanca
ja sa tiež skláňam pred tvojou šikovnosťou a zručnosťou... toto by som nedokázala... :-)
evusik
waw, úžasne to vyzerá a určite to aj fantasticky chutí :-)
cistinka
No to je paráda! Kačicu som aj ja mala v pláne, ale nezohnala som peknú a tie sivé čo predávajú nemajú ani obraz, ani zvuk :-)
turistka
Kačicu robím tak raz do roka a tento recept si nám ukázala veľmi dobre, ukladám do kk, niekedy sa k nemu vrátim.
tatranka
Krásny recept.My sme dnes tiež malikačicu,ale robila som starú klasiku.Plnku hrnčekovú,do kačici jablká a nechať poriadne vypiecť.Dusenú červenú kapustu,parené knédle.Červené vínko.Pochutili sme si.No táto tvoja Danielka je naozaj ako píše @medulienka122 ako od profesionála spracovaná.Paráda.
babav
Krasny recept Danielka...si hotova profesionalka!
izabella929
@Palokuchki , však to je niečo úžasné, spojiť tieto dve skvelé mäská v jeden mňamkový celok.-) vyzerá prekrásne a o chuti je tu škoda aj písať, lebo slinky ej, ale sa mi ubiehajú.-))))
honestka
moze byt super Danka.
Nas syn sa dal raz nahovorit na morku plnenu kackou a kuratom. Vykostovanie bolo pre neho zazitkom, robil to prvy krat ale mozem povedat, je chut toho jedla prave na nas Thanks Giving bola nezabudnutelna.
Vyskusam tvoj, lebo u nas kacky idu najradsej original sposobom, mali sme ich na Stedry vecer, lebo nasa klasicka vecera bola o tyzden skorej.
Krasny Silvester v rodinke a dobre zdravie!
jogal
Super nápad a ešte krajšie prevedenie. Musí to byť dobré.
palokuchki
Dakujem vam vsetkym za velmi mile komentare. Skutocne ma velmi potesili. Tesi ma, ak som niekoho inspirovala na nieco podobne. Lutujem, ze som sa skorej neohlasila, ale momentalne mame velmi vela roboty na farme. @danculka , skusala som si pozriet ten tvoj recept, ale som ho nenasla. @dajanca to vykostovanie naozaj nie je take tazke. Len sa netreba toho bat. Ako som pisala v recepte vobec to nevadi, ked to perfektne neurobis. Pecenim sa vsetko strati. @cistinka , kacicu som mala domacu, vykrmila som ju kukuricou. @mesiar , dakujem za pekny novorocny pozdrav. My si uz skoro sedem hodin uzivame Noveho roku 2013. Mili moji, vsetkych Vas pozdravujem zo slnecnej a teplej Australii a zelam len vsetko najlepsie do Noveho roku 2013.  www.facebook.com/photo.php?fbid=10151344025395909&se...
jerica
@palokuchki ty naše slniečko z Austrálie , vy tam už len popíjate , u nás ešte zo dve hodinky si počkáme a budeme tam kde aj vy v tej ďalekej a pritom blízkej Austrálie , želám ti zo srdiečka v Novom roku , veľa zdravia a takých receptov ktoré lahodia chuti a aj OKU , nech sa vám dobre darí na tej vašej farme .
jerica
Danielka , recept nemá chybu , a to foto v nicku je určite teraz realita v slnkom zaliatej Austrálie :-)
palokuchki
@jerica , dakujem. Aj ja srdecne pozdravujem a zelam vsetko najlepsie v Novom roku 2013. Tento zapad slnka som odfotila z nasej verandy vecer, ked sme uz oddychovali po celodennej praci oberania a triedenia cucoriedok.
vavan
wow superrecept ako všetký od teba aby sa ti v novom roku stále dobre darilo ,aby sa v tvojich hrncoch iba dobre varilo....
aj ja ti prajem všetko najlepšie v roku 2013
cien
Vzerá to fantasticky len sa my zdá že je to kapánek zložité , hlavne to vykostenie tej kačky, ešte som to nikdy neskúšala a neviem či by sa to podarilo :-) Ale pokúsim sa :-)
dorenika
sikovna ja neviem vykostit ani trapne stehlo,jedine na sote potom aj tak vela odhodims kostou :/ ale dala by som si,aj kacu aj jelena
palokuchki
@cien , @dorenika , dakujem za komentare. @cien , to vykostovanie treba len skusat. Mozno na prvy raz ti to nevyjde uplne dobre, ale neboj sa toho. Daj si len pozor, aby si neprerezala kozu.
mracik9
Tak takúto dobrotu som ešte nepočula, ale všetky suroviny mám, určite to vyskúšam a dám vedieť, krásne sviatky v tom ďalekom svete :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia