Cannelloni plnené ricottovou plnkou a syrovou omáčkou
Foto: ciernalabut
Mala som doma z dovolenky cannelloni a keďze sa mi nechcelo hladať ten pravý recept, naplnila som ich tým, čo najviac ľúbim Snáď Vám budú Zobraziť celý popisMala som doma z dovolenky cannelloni a keďze sa mi nechcelo hladať ten pravý recept, naplnila som ich tým, čo najviac ľúbim Snáď Vám budú chutiť :-)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najprv si pripravíme plnku: Ricottu premiešame v miske so špenátom, ja som použila mrazený, ktorý som si rozmrazila na panvici s maslom, primiešame šampiony pokrajané na pásiky a takisto som si ich osmahla na panvici. Mala som doma čerstvé domáce prosciutto, takže som ho nakrájala na drobno a pridala k zmesy. Takto pripravenú plnku, neháme pár minút vychladnúť aby sme si nepopálili prsty ked nou budeme cannelloni plniť :-) Keďže som tento recept robila v zime dala som misku s plnkou von na okno, kým som uvarila cestoviny.
-
2
Cannelloni vložíme na 5-6 minút do vriacej vody a po vybratí ich vložíme do misky so studenou vodou aby sa nezlepili.
- 3
Cannelloni plníme pripravenou plnkou z ricotty a ukladáme do zapekacieho tanieru. Na jednu porciu budeme potrebovat 5 trubičiek. Pokiaľ máte doma len väčšiu zapekaciu misku, zapečte všetky cannelloni v nej a potom hotové rozdeľte na tanier.
- 4
Pripravíme si syrovú omáčku: Do hrnca vylejeme smotanu na varenie, postrúhame do nej udený syr a poprášime múkou aby sa trošku zahustila. Takto zohrievame kým sa syr neroztopí. (Syr môžte samozrejme zameniť podľa toho aký druh máte radi..)
- 5
Keď je syr v omáčke roztopený nalejeme ju na naplnené canneloni a dáme do trúby zapiecť na cca 15 minút.
- 6
Po vybratí z trúby poprášime parmezánom a môžeme podávať. Dobrú chuť ! :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Vdaka