Kvašáky - kvasené uhorky na 1 rok
Tento recept mi dal môj priateľ pred dvoma rokmi. Ja som ich naložil, už dvakrat...
Pita chlieb podľa Ester Fuszeres
Pita chlieb je chlieb charakteristický pre blízky Východ. Stretneme sa s ním v Sýrii, Libanone,...
Focaccia - taliansky chlieb
Foccus znamená v taliančine ohnisko, domov. Pôvodne sa tento chlieb piekol v domácnostiach priamo nad...
Hliva v smotanovo-syrovej omáčke
hlivy si nakrájame na rezance opražíme na oleji zalejeme vodou a pridáme bujon a varíme...
Focaccia so zemiakmi a rozmarínom
Recept na tuto focacciu som dostala na moj email. Mali sme ju na obed s nakladanou...
Zeleninová zmes na špagety
Môj manžel má veľmi rád cestoviny a varím ich dosť často. No, nevedela som akú...
Rascové špirálky
Rascové špirálky podávam ako slané pohostenie alebo ako zákusok k vínu, tiež ako prílohu k polievkam....
Tatárska omáčka z majonézy
Jeden pán z Poľska mi povedal, že často chodí služobne na Slovensko. Najviac mu chutí vyprážaný...
Postrúhaný oštiepok utopený v kelovom prívarku s nadstavbou
V kelovom prívarku, na všelijako, môžem aj spávať! Tento rcp som zostavil až tu, ...
Lokša od prababky na kyslom mlieku
Takto robievala lokše moja prababka. Ako deti sme ich milovali so slivkovým lekvárom a prababka ich...
Farebné rezance (fotorecept )
Robievam si k jedlu domáce farebné rezance, široké. Je to trochu práce na viac, ale som už...
Brokolicové pyré
Chutná príloha nielen k mäsu. Navyše zdravá. U nás bola naposledy takto: kuracie plátky na...
Kuracie rezance do vývaru
Vajíčko rozmiešame spolu so soľou, mletou červenou paprikou a solamylom. Do takto pripraveného cestíčka zamiešame...
Sviatočná chala
Droždie jemne rozotrieme s trochou cukru a rozmiešame vo vlažnej vode. Necháme asi päť minút na...
Zmes piatich korení
Čínska zmes korení veľmi vhodná do jedál s kombináciou sójovej omáčky a cukru. Recepty na ňu...
Šampiňóny na prírodno
Mám rada šampiony na prírodno, len tak na cibuľke ako samostatné jedlo s chlebom. Výhodou...
Bramborák trošku ináč
Na čistú utierku nastrúhať zemiaky, poriadne vyžmýkať vodu a škrob, a dať do misky...
Yorkshirský puding ako príloha k pečenému hovädziemu
Táto príloha k pečenému hovädziemu mäsu je u nás menej známa, rovnako ako samotné pečené hovädzie...
Dödölle - príloha k divine
Je to obľúbená príloha k divine v Madarku. Môže sa podávať aj k mäsám na šťave,...
Grilovaný fenikel s kozím syrom
Fenikel som jedla po prvýkrát pred rokom a bola to láska na prvý ... hlt (?)...
Rýchly chlebík so zemiakmi bez kvásku
Dobrý chlebík potrebuje čas. Takže keď som večer pripravila predciestko a o 11. 00 na druhý...
Chutná dusená ryža
Jednoduchý recept na dusenú ryžu. Je lahodná, jemná a vhodná ako príloha k mnohým zeleninovým...
Klasické žemličky z chlebovej múky
Natrafila som nedávno na recept na klasické žemle, ako ich my starší máme ešte v pamäti...
Marinovaná červená kapusta k pečenému mäsu
Približne pred rokom sa mi dostal do rúk tento menej známy recep na červenú kapustu, vyskúšala...
Ryža z tlakáča
Nič extra, žiadny slávny recept, ale je to spôsob ako čo najrýchlejšie uvariť chutnú ryžu....
Originál židovské macesové knedličky do polievky
Macesové knedličky sa dávajú do Zlatej slepačej polievky - Goldene joich. Sú spájané so židovským sviatkom...
Domáci biely zemiakový chlieb s rascou
Kedysi ako dieťa, som u mojej starej mamy ráno chodila k dedinskému pekárovi s múkou a...
Pšenično-ražný tmavý rascový chlieb
Tento chlebík je výsledkom niekoľkomesačného experimentovania a upravovania pôvodného receptu, ktorý sa nachádzal na obale múky,...
Harrisa - pálivá pasta
Máme radi pikantné jedlá a koreniace zmesi. Viem, že sa to vyrába aj vo veľkom...
Domáce tukové žemle
Nekupujeme chlieb, ani pečivo už viac rokov. Pečiem vždy čerstvé žemle. Niet nad čerstvo...
Mrkvové slížiky
Je to výborná príloha k mäsku, až moc jednoduchý recept ale veľmi dobrý
Domáce pečivo
A zase som potrápila pekárničku a nechala som ju aspoň cesto vymiesiť a vypracovať ;-)