Tieto recepty som našla v jednej knihe jedlá zo sóje.
Postup
-
1
Príprava sójového mlieka:sójovú múku dáme do vhodnej nádoby,za stáleho miešania prilejeme vodu,pričom dávame pozor,aby sa nevytvorili hrčky a necháme postáť dve hodiny.Občas premiešame,potom nádobu vložíme do hrnca s vriacou vodou,necháme dobre prehriať/asi 20 minút/ a precedíme cez jemný obrúsok.Podávame osladené medom.
- 2
Príprava sójového tvarohu:pripravené sójové mlieko mierne zohrejeme a za stáleho miešania prilejeme trocha citrónovej šťavy,ktorú sme rozmiešali s trochou vody a štipkou soli.Stále miešame,až kým sa mlieko nezrazí.Sitko vyložíme čistou gázou a zrazenú zmes precedíme.Necháme dobre odkvapkať,potom všetky štyri konce zviažeme motúzom, vyberieme zo sitka,dáme na dosku a pritlačíme druhou doštičkou.Zaťažíme tak,aby z neho vytiekla všetka šťava.Po vytlačení šťavy získame kocku tvarohu,keď ho necháme dlhšie zaťažený,získame tvrdý sójový syr.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
1 kilogram.