Grilovaná špargľa s parmezánom fotorecept

tizian1cat - fotkatizian1cat, 1. mája 2011

Toto je môj najobľúbenejší spôsob prípravy špargle. Jednak je neuveriteľne ľahký a rýchlo hotový , ale aj kombinácia grilovanej špargle s topiacim sa parmezánom Zobraziť celý popisToto je môj najobľúbenejší spôsob prípravy špargle. Jednak je neuveriteľne ľahký a rýchlo hotový , ale aj kombinácia grilovanej špargle s topiacim sa parmezánom je nebeská!! Môže byť zelená alebo biela špargľa, miesto parmezánu som už použila aj pecorino a goudu.

1-2
porcia
10 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

250 g
1 KL
2 PL strúhaný




Postup

  1. 1

    Očistenú špargľu dáme do ohňuvzdorného pekáčika alebo misy.

    Grilovaná špargľa s parmezánom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zmiešame olej, šťavu z pol citróna, postrúhanú citrónovú kôru, soľ (opatrne, syr je slaný) a kto má rád, aj trochu mletého čierneho korenia.

    Grilovaná špargľa s parmezánom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zmesou potrieme špargľu.

    Grilovaná špargľa s parmezánom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Dáme do rozpálenej rúry alebo do grilu cca na 20 minút(ja mám mikrovlnku s grilom, tak som robila v mikrovlnke 15 minút). Vyberieme a hneď posypeme postrúhaným parmezánom. Počkáme chvíločku, kým sa syr roztopí a môžme jesť.

    Grilovaná špargľa s parmezánom (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

jatanika
@tizia1cat , zdá sa, že na špargľu si odborník :-)) zelenú špargľu som nikdy nejedla... biela mi chutí...je medzi nimi nejaký výraznejší rozdiel?
tizian1cat
@jatanika :zelená špargľa je viac aromatická, trošku je "šmrncnutá" brokolicovou chuťou. Výhoda je tiež, že ju netreba tak veľmi čistiť, stačí len zospodu, nemá takú tendenciu k zdrevnateniu. Mám kamarádku, ktorá je vydatá v Taliansku a tá ma obláznila zelenou špargľou...:-)))
maartina
súhlasím s @katkat :) ...teším sa tvojim receptom so špargľou, tiež ju máme veľmi radi ...u nás v NZ ju dokonca pestujú a konečne začali aj s predajom, tak si tiež spravím zásoby :D
jerica
@tizian1cat teším sa na každý Tvoj recept , baklažán kúpený na salsu , zajtra je na programe:-)) Už sa teším , vnuk videl baklažán pýtal sa čo budem robiť , povedala som mu Tvoj recept samozrejme povedal "babka" donesieš? No čo neurobíš pre vnúčatá:-)
jarunka
Vyborny recept. Sparglu mam velmi rada. Robim si ju dost casto, moj muz o nu velmi nestoji. Je vyborna grilovana s cesnakom a slaninkou...
ajrin
Ja mam veli rada jednoduchu pripravu spargle ktoru som sa naucila v Lombardii-tam si ju vacsina ludi pripravuje takto:zelenu sparglu povarit nie do makka,musi byt chrumkava(skusa sa to tak ze jedna spargla sa vytiahne z vody a ked sa koncek ohne tak je hotova)Pouklada sa na tanier tesne vedla seba a posype sa hojne parmezanom len konceky a hned sa na to hodi volske oko pripravene v bohatej davke masla-to horuce maslo rozpusti parmezan a potom sa uz len yvtahuje sparglicka ,namaca sa v zltku a mnam a najlepsie je to co zostane rozprplane nakoniec
tizian1cat
@ajrin : ty co nespis o tretej ráno!!! a ja si otvorím o piatej PC a z tej predstavy stekajúceho masielka a parmezánu a volskeho ocenka s rozteceným zltkom mi az zle od hladu prislo - dobry pokusitel si ty!!!
foska
Vcera vecer som si spravila takuto zelenu grilovanu sparglu s parmezanom a pri hokeji zjedla. To bola dobrota! Dik za recept.
marienka44
@Airin , spravim podla Teba, mam grecku sparglu. Od dnes je v akcii v Kauflande. Pytam sa, ci treba vodu na povarenie spargle ochutit solou, cukrom, citronom ap.?
oliviana
Skvele, prave som to vytiahla z rury a ochutnala, je to mnamka, kto miluje špargľu nech určite vyskúša. Robím to z bielej špargle lebo zelenú som ešte nezohnala ale jar sa blíži tak verím, že si to dám čoskoro aj v zelenej variante




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia