Foto: ada2
Niekedy som si objednávala knedľu pre syna, no raz som ju skúsila urobiť z múky Schär a odvtedy pripravujem knedľu sama. Vždy Zobraziť celý popisNiekedy som si objednávala knedľu pre syna, no raz som ju skúsila urobiť z múky Schär a odvtedy pripravujem knedľu sama. Vždy sa mi podarila.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z droždia, mlieka, cukru necháme urobiť kvások. Zmiešame múku, urobený kvások, vlažné mlieko, olej, trocha soli, vajce. Necháme ešte 30 minút vykysnúť. Z vykysnutého cesta vytvoríme bochník a položíme do hrnca na paru. Naparovací košík potrieme olejom, aby sa cesto neprilepilo.
-
2
Knedľu necháme 30 minút pariť pod pokrievkou.
-
3
Knedľu vyberieme a potrieme olivovým olejom alebo maslom. Nakrájame.
Diskusia k receptu