Prívarok z červenej šošovice so sójovými párkami fotorecept
Foto: sandra
Chutná rýchla večera, červenú šošovicu netreba namáčať, hotová je raz-dva a chutí super.
porcia
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na olivovom olej opražíme dva cesnakové strúčiky nakrájané na menšie kocky.
-
2
Pridáme na kolieska nakrájané sójové párky a opražíme do chrumkava.
-
3
Šošovicu som tri krát opláchla v studenej vode. Pridala som ju k párkom na panvicu, osolila, okorenila, pridala som garam masala a chvíľu popražila.
-
4
Šošovicu som poprášila celozrnnou múkou, asi 1 PL, premiešala a chvíľku popražila.
-
5
Zaliala som postupne po častiach dvomi dcl vody. Pridáme jeden strúčik prelisovaného cesnaku. Povaríme, kým šošovica nezmäkne, prípadne pridáme trochu vody ak treba.
-
6
Na koniec som prihodila dva kusy bobkového listu, spomenula som si neskoro, treba ho dať pred varením. Takisto som pridala asi 2 pl sójového mlieka na zjemnenie a premiešame.
-
7
Nakoniec hotový pokrm dochutíme zopár kvapkami balzamikového octu podľa chuti.
-
8
Podávame s celozrnným pečivom pri rastlinnom dni, prípadne s inou vhodnou prílohou ak nedelíte, vtedy môžete nahradiť sójové párky mäsovými a sójové mlieko smotanou.
a ako to robia vegáni mimo kuchyne, čo si obliekajú a prečo sa vlastne niekto stane vegánom. Môžeš mi odpovedať?
Neviem či je to aj tvoj prípad, ale príde mi zvrátené ak niekto odmieta jesť vajíčka napríklad aj pre to že nosnice-sliepky počas života nesmierne trpeli aby zniesli tieto vajíčka (áno trpeli a neschvaľujem to), ale na druhej strane nemá problém kúpiť si niečo, napríklad strukoviny, ovocie, zeleninu, obuv, textil, kde na výrobu alebo spracovanie boli vykorisťovaní ľudia alebo deti. Museli pracovať v neľudských podmienkach za smiešnu mzdu.
Obsluhoval som aj skupinu meditujúcich mníchov z Tibetu (jedli iba vajcové omelety, a zelené fazuľové struky), potom celé dni chodili po tráve rýchlosťou slimáka, keď som sa ich spýtal prečo , povedali že aby náhodou nezašliapli nejakého chrobáčika ....... wtf??
Trochu by som súcitil AJ s ľuďmi..........