Odvážne zemiaky

stefanm - fotkastefanm, 19. apríla 2011
Odvážne zemiaky
Foto: stefanm

V hotely "Kempinsky" by táto príloha k jedlu stála najmenej 8E.Ja vám ju ponúkam len tak....Veď sú to len obyčajne "restovane" zemiaky do ktorých Zobraziť celý popisV hotely "Kempinsky" by táto príloha k jedlu stála najmenej 8E.Ja vám ju ponúkam len tak....Veď sú to len obyčajne "restovane" zemiaky do ktorých som niečo pridal.Ale stálo to za tu odvahu!!

10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
3 PL
2-3 PL
2-3 ks
1 ČL




Postup

  1. 1

    Očistené,umyté,na menšie kúsky nakrájané zemiaky opekáme na oleji...

    Odvážne zemiaky - obrázok 1
  2. 2

    ...pridáme soľ a ostatné koreniny,zalejeme trochou vody a prikryté udusíme do mäkka.

    Odvážne zemiaky - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme kukuricu,sušené,na menšie kúsky nakrájané slivky,lyžičku cukru a necháme vodu "vypariť".

    Odvážne zemiaky - obrázok 3
  4. 4

    Ja som ich podával na obed k syrovému ražniči s tatárskou omáčkou a opekanou cviklou s čerstvým chrenom. (P.S.:...bolo aj pivo...ale zaslúžil som si ho lebo som požehlil!!!)

    Odvážne zemiaky - obrázok 4

Diskusia k receptu

jody
Fú, tak tie sú ozaj odvážne! :-) A zaujímavé! :-)
iva2111
Uprava brambor se mi moc libi, ukladam si do KK a stopro vyzkousim. Diky!
vierik
Tak tomu sa povie fakt odvážne: ale za vyskúšanie to stojí.
sovka62
Sušené slivky? Prečo nie, ja zemiaky môžem vždy a so všetkým. K týmto by som potrebovala už len pohár mlieka a bola by skvelá večera.
evanaaa
Stefanm, nie len zemiaky ale aj ty si bol odvážny, keď si nielen varil ale aj žehlil. Mne by sa tiež zišiel nejaký ten " žehlič ". Ale asi ožehlím a potom si dám za odmenu aj tie " odvážne zemiaky".
alexdidi
Odvážne, odvážne, ale tá kombinácia je dobrá, už aj moja mamka si robievala "šľivčanku", teda slivky sušené alebo kompótové varené so zemiakmi a bolo to výborné, ďakujem za pripomenutie....
svetlana9
práve dnes som bola na nákupe a ruky mi podalil aj sušené slivky, však vyskúšam aj ja - ukladám do KK
ainy
uvaril, požehlil...aj ja takého chcem :-))
julica
Môžu byť super, len vegeta je pre mňa zbabelá :)
kimlo
Ten hotel je asi v Tatrách, že? Čudujem sa že tam niekto chodí k tým zlodejom. Potom budú nariekať akú mali zlú sezónu.. ale prajem im to, zbojníkom.
duschko
Nielen tie zemiaky ma zaujali, ale aj to syrove raznici. Pridaj recept. Dakujem. Ukladam do mkk.
kata50
Tie 2-3 ks sušených sliviek, tomu jedlu dodajú určite príjemnú vôňu aj chuť. :-))
dogagador
expertimentom sa medze nekladu, co nezje mna, je jedle. vyzera to super, coskoro skusim, prave mam urobeny kelovy privarok....ale velku chut na tieto zemiaky!
sracz
Hodnotim vysoko kladne a dovolujem si udelit vecnu odmenu (basa plzenskeho, osobne dovzdam pri prvej navsteve SVK). Ziadne dlhe reci, ale najviac sa mi paci, ze si velkemu mnozstvu "drsnojazycnic" tzv. "vytrel kocura" a zdokumentoval, ze aj chlap (allias gazdiniak) dokaze robit viac cinnosti a prac sucasne, pokial - aj ked pudovo - vyuziva "metodu kritickej cesty" => body s nulovou casovou hodnotou! Velmi inspirujuci rcp, promptne zaradeny aj do naseho jedalnicka. Dakujem!
kuchticka
Ja chcem takeho gazdiniaka tiez do nasej domacnosti. Ved bych mu pri vareni i hrnce a varechu podavala.
stefanm
ďakujem za komentáre...samozrejme zvlášť ďakujem @sracz ovi.Hoci si nemyslím,že som niekomu niečo "vytrel"!!!Ale hlavne,že rozumiem tomu s tou "basou plzenského"...díky Fero...ja v tom cítim,že ťa to ťahá na rodné Slovensko.Príď...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia