Polodomáca tatarka

oksimo - fotkaoksimo, 26. apríla 2011

Nezdrave, ale niekedy zhresit treba, hodi sa ako kazda ina tatarka, skoro k vsetkemu hriesnemu smazenemu :)

4
porcie
7 minút
príprava

Suroviny

300ml domacu alebo kupenu
3 ks
1 ks
2 KL
1 KL
1 KL
2 KL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na male kusky si nakrajame kysle uhorky a stredne velku cibulu.

  2. 2

    Pridame k majoneze, do ktorej dame cukor, plnotucnu horcicu, sol a mlete cierne korenie.

  3. 3

    Vsetko dobre premiesame a po chvili, ked sa cukor roypusti, ju premiesame este raz a je hotova...

Diskusia k receptu

dorisa
Máš pravdu, treba, k niektorému jedlu sa tatarská omáčka až pýta.
drobcek19
aj ja robim iba domacu s domacej majonezy, kupena nam uz ani nechuti a moj priatel ju zboznuje ku vela jedlam, je fakt dobra
nadia56
robievala som tiez domacu majonezu z celeho vajicka, ale teraz robim tatarku bez majonezy, ak sa to teda da nazvat tatarkou, v pomere 1:1 zmiesam vareskou biely jogurt a hustu kyslu smotanu, pridam sol, cukor,cierne korenie,horcicu, niekedy kysle uhorky, pripadne pazitku, cibulku-podla situacie, robievam ju uz takto dost dlho, pridavam ju aj do zemiakoveho salatu alebo k masku, ci rybe, takze majonezu som prestala vyrabat, ale samozrejme, kazdy mame ine chute a zvyky, mozno by to niekomu nechutilo,
mne sa paci aj recept s mliekom, vyskusam, dakujem za inspiraciu,
pekny den vsetkym:-)
zinnajdha
ten mladý ešte môže hrešiť, má na to vek, ale niekto starší tatarku už nesmie jesť, ani inak hrešiť.
nadia56
viedra, ved som v diskusii napisala suroviny aj pomer smotany a jogurtu, dochutenie si musis urobit sama podla svojej chuti, verim, ze sa ti vydari a bude chutit,
pekny den vsetkym :-)
oksimo
ako badam, vela nas je co radi varime :)
tak zacnem tu uverejnovat vsetky mozne moje recepty... je ich dost, mnam :)

Zaujímavé video z archívu TV Varecha