Foto: sestricka126
Inšpirovala som sa receptom,ktorý tu je uverejnený,ale urobila som to tak,aby to bolo trošku farebnejšie, a ,aby to chutilo aj mojej dcérke :D
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na olivovom oleji opražíme fazuľku s hráškom.Potom zakryjeme a necháme dusit aspoň 5 minút.Trochu pridáme vegetu a dáme do hrnca zemiaky nakrájané na kocky,a na hrubo a rezance nakrájanú mrkvu.
- 2
Trochu pridáme vegetu a dáme do hrnca zemiaky nakrájané na kocky,a na hrubo a rezance nakrájanú mrkvu. Pridáme bobkový list,celé strúčiky cesnaku,pridáme mletú papriku,vegetu,soľ a rascu. Podlejeme trochou vody a nechame dusiť dalších 20minút,ale medzitým ju podľa potreby podlievame.
- 3
Keď je všetko udusené a mäkké dolejeme vodu podľa toho či to chceme mať husté alebo riedke. Keď začne voda vrieť prilejeme trošku mlieka.Po zovretí pridame zápražku z mlieka a múky a miešame pokiaľ nezačne všetko vrieť.Medzitým si zmiešame smotanu s mliekom a vajcom a pridáme do vriaceho prívarku.Keďže tam dame celé vajíčko tak sa bude zdať ze to je zrazené. Po zovretí dame hrniec s prívarkom dole z platne.Pridávanie celého vajíčka ma naučila moja zlatá a suprová svokruša :DD Podávame k tomu chlebík alebo len tak bez prílohy. Prajem dobrú chuť :D
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu