
Pravá bavorská knedľa
Bavorská, a takmer totožná rakúska žemľová knedľa sa hodí aj na vianočný stôl. K pečenému...

Ryžové krokety s mrkvou
Krokety, fašírky alebo tvar aký obľubujete určite nezmení výbornú chuť k dobrému obedíku. My dnes...

Šošovicový prívarok (pôstne jedlo)
Na oleji popražíme nakrájanú cibuľku, pridáme pretlačený cesnak, zalejeme vodou a vsypeme šošovicu. Pridáme...

Pečené karfiolovo-zemiakové srdiečka so syrom a zeleninou
Už pomaličky začínam rozmýšľať, čo spraviť ako pochúťku na Silvestra. Tieto srdiečka sú na večerné...

Kváskové lokše
U nás doma veľmi obľúbená príloha hlavne ku kačacine. Na prípravu využijete zvyšný kvások z chladničky....

Zemiakovo-ovsená mňamka s kôprom
Ostali vám varené alebo opečené zemiaky? Spravte si kôprovo zemiakovo ovsenú dobrôtku ... Ja si na...

Strašanka
Je to jednoduchý, ale za to veľmi chutný a sýty receptík. Tento recept pochádza...

Štangle s orechovo-cesnakovou plnkou
Vo vode s lyžicou medu rozmiešame droždie, pridáme múku, soľ, 100 ml oleja a...

Rýchly obed - zemiaky s mrkvou a cibuľou
Zemiaky si ošúpeme, umyjeme a nakrájame na mesiačiky. Pridáme olivový olej, korenie, sladkú...

Batáty s čili a medom
Len tak samotné alebo ako príloha k mäsu, najlepšie k opečenému steaku...

Hokkaido noky s hovädzími guličkami na tekvicovej omáčke
Hokkaido noky: Polovicu z jednej veľkej hokkaido tekvice (alebo jednu malú) zbavíme jadierok, ošúpeme, nakrájame...

Jednoduchá bolonská omáčka
Jednoduchá, chuťovo výborná omáčka len zo základných surovín.

Rozpeky ku kyslým polievkam
Inšpirovala som sa receptom z malej knihy 100 a 1 domácích polévek od Soni Štěpánkovej. Tento...

Mamičkin špenát
V škole sme špenát odmietali, ten ktorý nám navarila doma mamička, ten chutil vždy....

Chlebové knedlíky
Recept léty ověřený, pro mě jedinečný. S kynutými knedlami nejsem kamarádka. Recept pochází z...

Kocmrda
Dávno zapomenutý, prvorepublikový recept s úsměvným názvem. Odkud se vzal, netuším. I...

Vitamínová bomba
Tento osviežujúci šalát je vhodný ako hlavné jedlo alebo príloha. Osobne si ho veľmi rada dávam...

Baba ghanoush, svieži pokrm arabských krajín
Arabská kuchyňa je jedna z mojích obľúbených. Dnes som sa prvýkrát pustila do prípravy výbornej baba...

Kvasená zelenina
Zdravý spôsob ako zúžitkovať poslednú jesennú zeleninu zo záhrady. Ide o fermentáciu, mliečne kvasenie, ...

Batátové hranolčeky s avokádovým dipom
Recept je veľmi jednoduchý a hlavne zdravý. Batáty obsahujú vysoké množstvo vitamínov A, B, ...

Kapustové fašírky s ovsenými vločkami
V osolenej vode uvaríme ovsené vločky a necháme vychladnúť. Kapustu dôkladne vyžmýkame a zmiešame s ovsenými...

Fazuľové klíčky s tofu
Jarnú cibuľku očistíme a nakrájame ju na tenké krúžky. Tofu nakrájame na prúžky alebo kocky.

Podlesník
U nás podlesník, niekde zemiaková baba, haruľa a tak ďalej. Ja som piekla na...

Cestoviny s kuracím mäsom a baby špenátom v smotanovej omáčke
Špenát si umyjeme a osušíme. Kuracie prsia nakrájame na malé kúsky, posypeme soľou a mletým...

Ako na naozaj chrumkavé pečené zemiaky
viac asi tip ako recept, ale možno sa niekomu hodí :)

Dusenie dubákov do mrazničky
No možno si teraz myslíte, že som nenormálna keď to sem dávam a že každý vie...