Zelerová omáčka
Chcela som variť petržlenovú omáčku, v obchode však nemali petržlen. Kúpila som teda zeler, že urobím zelerovú a takýto je výsledok :-)
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zeleninu očistíme a nakrájame na kocky. Cibuľu opražíme na rozpálenom oleji, pridáme kurkumu, rascu, soľ. Chvíľu opražíme a pridáme zeler. Zalejeme horúcim vývarom alebo vodou tak , aby bola zelenina ponorená vo vode, môže byť aj menej. Keď je zeler uvarený, pridáme sladenku a lahôdkové droždie, podľa vlastnej chute a rozmixujeme omáčku. Podľa potreby pridáme ešte vývar alebo vodu. Mne po dochutení táto omáčka pripomína sviečkovú omáčku.
Tiež omáčka:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Sladenka je jačmenný slad. Používam ho namiesto cukru, keď chcem mať jedlo sladké. Alebo aj keď varím sladkokyslú omáčku.