2
porcie
15 min
príprava
15 min
na 180 °C

Suroviny

7 ks
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
na posypanie
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Zemiaky osupeme, umyjeme a nakrajame na rovnake kruzky zhruba 2 mm hrube. Na rozpalenom oleji zemiakove kruzky vysmazime. Ked budu zemiaky skoro hotove, vytiahneme ich a nechame odkvapkat od oleja. Ja to robim tak, ze ich dam do misy vystlanej papierom na pecenie. Medzitym vyhrejeme ruru na 180 °C.

  2. 2

    Odkvapkane zemiaky osolime a okorenime. Pripravime si plech, ktory potrieme olejom. Poukladame kruzky. Pecieme do zlatohneda zhruba 15 minut.

  3. 3

    Upecene kruzky vyberieme do misy a jemne dochutime zmesou korenin. Mojou variantou byva suseny cesnak a udena mleta paprika.

  4. 4

    Na uplny zaver posypeme posekanou cerstvou vnatkou.

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist