Foto: moznodobremoznozle
2
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
15 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Zemiaky osupeme, umyjeme a nakrajame na rovnake kruzky zhruba 2 mm hrube. Na rozpalenom oleji zemiakove kruzky vysmazime. Ked budu zemiaky skoro hotove, vytiahneme ich a nechame odkvapkat od oleja. Ja to robim tak, ze ich dam do misy vystlanej papierom na pecenie. Medzitym vyhrejeme ruru na 180 °C.
- 2
Odkvapkane zemiaky osolime a okorenime. Pripravime si plech, ktory potrieme olejom. Poukladame kruzky. Pecieme do zlatohneda zhruba 15 minut.
- 3
Upecene kruzky vyberieme do misy a jemne dochutime zmesou korenin. Mojou variantou byva suseny cesnak a udena mleta paprika.
- 4
Na uplny zaver posypeme posekanou cerstvou vnatkou.
Tiež čipsy:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu