Kuracie ražniči v tempure s nákypom z batátov, zo syra a z kôpru
kuchárka hotela Mamas**** v Bratislave, 26. apríla 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Najprv pripravíme nákyp: Ošúpané batáty nakrájame na rovnako hrubé kolieska, ktoré dáme variť do slanej vody, nevaríme úplne domäkka, iba ich obvaríme (asi 10 minút). Potom zemiaky scedíme a poukladáme rovnomerne na naolejovaný plech. V miske zmiešame kozí syr s najemno nasekaným kôprom a pridáme limetkovú šťavu.
- 2
Zmes z kozieho syra rovnomerne rozotrieme na predvarené batáty a zakryjeme ďalšou vrstvou zemiakov (môžeme zaliať smotanou na šľahanie, aby boli zemiaky vláčnejšie). Zvrchu jemne osolíme a okoreníme a dáme piecť do rúry vyhriatej na 200 °C asi na 20 minút.
- 3
Kuracie prsia umyjeme a osušíme, nakrájame na rovnako veľké kocky. Nasolíme a nakoreníme. Napichujeme na drevené alebo kovové špajle striedavo kuracie mäso a paradajku. Pripravíme cestíčko na obalenie z múky a vody. Do tohto cesta pridáme najemno nasekaný kôpor. Cestíčko by malo byť hustejšej konzistencie, nech nesteká zo špajle. Ražeň obalíme v cestíčku a ponoríme do fritézy alebo vypražíme na panvici. Podávame s upečeným batátovým nákypom.
Tiež ražniči:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Aj segedinsky gulas bol experiment.
Odpoveď od pani kuchárky:
Nie je to robené za studena. Kozí syr má inú konzistenciu ako mozzarella či eidam, on sa pri pečení neroztečie.
dakujem.