Jarný vajíčkový šalát so stopkovým zelerom a hrubozrnnou horčicou
Foto: hame
Nápadov ako spracovať vajíčka zo šibačky nie je nikdy dosť. Prinášame vám preto inšpiráciu na nový recept na šalát. V hlavnej úlohe budú, Zobraziť celý popisNápadov ako spracovať vajíčka zo šibačky nie je nikdy dosť. Prinášame vám preto inšpiráciu na nový recept na šalát. V hlavnej úlohe budú, samozrejme, vajíčka, avšak v netradičnej kombinácii s hrubozrnnou horčicou, stopkovým zelerom a samozrejme s trochou kvalitnej majonézy pre jemnú chuť.
porcie
príprava
Postup
-
1
Vajíčka ošúpte a nakrájajte na štvrtinky. Kôpor nasekajte nadrobno a stonkový zeler nakrájajte na malé kúsky.
- 2
V miske vyšľahajte majonézu s horčicou a citrónovou šťavou. Pridajte cibuľu, zeler, kôpor a poriadne premiešajte.
- 3
Do majonézovej zmesi dajte tiež vajíčka a premiešajte ju už len zľahka, aby sa vajíčka obalili dresingom, ale nerozlámali sa. Dochuťte soľou, bielym korením a môžete podávať.
- 4
TIP *Podávajte s čerstvým pečivom alebo šalát naplňte medzi dva kúsky opečeného hriankového chlebíka s tenkými plátkami paradajky. *Šalát je skvelý, keď ho necháte chvíľku odležať v chladničke.
Tiež vajíčkový šalát:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu