Kysnutá knedľa
Kysnutá knedľa

Bezlepková kysnutá knedľa

novalim - fotkanovalim, 13. marca 2018. Komerčný recept.
Bezlepková kysnutá knedľa
Foto: novalim

Zbiehajú sa vám slinky pri pohľade na náš obrázok? Máme pre vás možnosť ako si zadovážiť bezlepkovú knedľu a pripraviť jedlo aspoň rovnako chutné Zobraziť celý popisZbiehajú sa vám slinky pri pohľade na náš obrázok? Máme pre vás možnosť ako si zadovážiť bezlepkovú knedľu a pripraviť jedlo aspoň rovnako chutné ako jedlo na obrázku. Knedľu si môžete jednoducho pripraviť sami z Novalim Knedľa zmesi v prášku.

10
porcií
30 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
3 dl
10 g
1 ČL
1 štipka




Postup

  1. 1

    Droždie rozpustíme vo vode, pridáme cukor, soľ a zmes na knedľu Novalim (250 g) a vypracujeme hustejšie ťahavé cesto.

  2. 2

    Vložíme do vymastenej teflónovej formy, plastovou stierkou namočenou v teplej vode zahladíme povrch a necháme prikryté kysnúť asi 20 - 30 minút na teplom mieste.

  3. 3

    Vložíme do vymastenej teflónovej formy, plastovou stierkou namočenou v teplej vode zahladíme povrch a necháme prikryté kysnúť asi 20 - 30 minút na teplom mieste.

  4. 4

    Prikryjeme pokrievkou a na silnejšom ohni paríme 20 - 25 minút. Vyskúšame špáradlom, či je knedľa uvarená. Ak sa nelepí, vyberieme ju aj s formou von, necháme chvíľu ochladnúť a pomocou plastovej stierky oddelíme knedľu od formy a vyklopíme.

  5. 5

    Pre okamžitú konzumáciu knedľu nakrájame niťou alebo po vychladnutí nožom. Môžeme po častiach zamraziť alebo uchovať v chladničke celú alebo nakrájanú.

  6. 6

    Pri príprave sa použila forma s rozmermi 20 x 11 x 7 (v) cm. Možno použiť aj inú vhodnú formu.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia