Bezlepková kysnutá knedľa
Foto: novalim
Zbiehajú sa vám slinky pri pohľade na náš obrázok? Máme pre vás možnosť ako si zadovážiť bezlepkovú knedľu a pripraviť jedlo aspoň rovnako chutné Zobraziť celý popisZbiehajú sa vám slinky pri pohľade na náš obrázok? Máme pre vás možnosť ako si zadovážiť bezlepkovú knedľu a pripraviť jedlo aspoň rovnako chutné ako jedlo na obrázku. Knedľu si môžete jednoducho pripraviť sami z Novalim Knedľa zmesi v prášku.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Droždie rozpustíme vo vode, pridáme cukor, soľ a zmes na knedľu Novalim (250 g) a vypracujeme hustejšie ťahavé cesto.
- 2
Vložíme do vymastenej teflónovej formy, plastovou stierkou namočenou v teplej vode zahladíme povrch a necháme prikryté kysnúť asi 20 - 30 minút na teplom mieste.
- 3
Vložíme do vymastenej teflónovej formy, plastovou stierkou namočenou v teplej vode zahladíme povrch a necháme prikryté kysnúť asi 20 - 30 minút na teplom mieste.
- 4
Prikryjeme pokrievkou a na silnejšom ohni paríme 20 - 25 minút. Vyskúšame špáradlom, či je knedľa uvarená. Ak sa nelepí, vyberieme ju aj s formou von, necháme chvíľu ochladnúť a pomocou plastovej stierky oddelíme knedľu od formy a vyklopíme.
- 5
Pre okamžitú konzumáciu knedľu nakrájame niťou alebo po vychladnutí nožom. Môžeme po častiach zamraziť alebo uchovať v chladničke celú alebo nakrájanú.
- 6
Pri príprave sa použila forma s rozmermi 20 x 11 x 7 (v) cm. Možno použiť aj inú vhodnú formu.
Tiež kysnutá knedľa:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu