Mrkvovo-šošovicový šalát s cesnakovou zálievkou
Foto: monika955
porcia
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najprv si pripravíme cesnakovú zálievku. Cesnak ošúpeme a rozpučíme. Do mixéra (ja som použila mixér na smoothie) pridáme smotanu, strúhaný syr, cesnak a podľa chuti soľ, bazalku a kôpor. Mixujeme, kým zmes nenadobudne jemnú konzistenciu.
- 2
Šošovicu najprv umyjeme a následne dáme do malého hrnca zovrieť vodu, ktorú ochutíme soľou, rascou a kôprom. Po zovretí pridáme šošovicu a varíme cca 10-15 minút, kým nám nezmäkne (musí však zostať trošku chrumkavá). Mrkvu pomocou škrabky nakrájame na tenké rezance, ktoré opláchneme vriacou vodou. Na olivovom oleji opražíme semienka (ja som použila semienka určené na šalátovú zmes).
- 3
Nakoniec si pripravíme tanier, na ktorý dáme najprv mrkvové rezance, posypeme šošovicou a premiešame. Pridáme opražené semienka a polejeme cesnakovou zálievkou.
- 4
Dobrú chuť! :)
Tiež Šošovicový šalát:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu