Čučoriedkovo-černicová omáčka do jogurtu

droetker - fotkaDr.Oetker, potravinárska spoločnosť založená v roku 1891, 26. júla 2014
Čučoriedkovo-černicová omáčka do jogurtu
Foto: droetker

Komerčný recept

30 minút
príprava

Suroviny

500 g
500 g
500 ml (asi z 1,5 kg pomarančov)
2 PL
1 bal
1150 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Čučoriedky a černice vložíme do veľkého hrnca. Pridáme pomarančovú a citrónovú šťavu. Obsah balíčka Gelfix zmiešame s 2 PL cukru a za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme. Pridáme zvyšok cukru a privedieme do varu, povaríme minimálne 5 minút.

  2. 2

    Odoberieme prípadnú penu a ihneď plníme až po okraj do pripravených pohárov. Poháre uzavrieme, obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku. Omáčka vydrží v chladničke asi 3 mesiace.

  3. 3

    TIP: Omáčku môžeme pripraviť aj z 1 200 g zmrazenej ovocnej zmesi.

Diskusia k receptu