Strekovská polievka

Radovan Žigray
šéfkuchár hotela Privilege v Košiciach, 19. mája 2013
Strekovská polievka
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
50 ml
100 g
50 g
1 ks
3 strúčiky
200 ml
20 g
 (petržlenová vňať, ligurček)




Postup

  1. 1

    Zemiaky a strúčiky cesnaku uvaríme v osolenej vode domäkka a rozmixujeme. Pridáme smotanu a ak treba, dochutíme soľou.

  2. 2

    Pri podávaní do polievky vložíme na plátky narezané, do chrumkava upečené kuracie prsia aj s kožou a niekoľko kúskov na masle orestovaných dubákov.

  3. 3

    Ozdobíme čerstvou bylinkou, chlebovým čipsom a kvapkou kvalitného tekvicového oleja.

Diskusia k receptu

angast
lahodná a výborná polievka. Konečne aj od šéfkuchára super recept.
Aj tie bodky čo ti tam nakvapkali ,celkom tam pasujú.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia