Žahour s pudingovým koláčom
Zdeněk Michálek
šéfkuchár Hotela Bratislava v Bratislave a člen Gourmet klubu SK, 4. augusta 2013
šéfkuchár Hotela Bratislava v Bratislave a člen Gourmet klubu SK, 4. augusta 2013
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
25 minút
príprava
príprava
30 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Z múky, cukru, vajca a zmäknutého pokrájaného masla pomrvíme medzi prstami drobenkové cesto. Vanilkový prášok rozmiešame v troche mlieka, zvyšok mlieka privedieme do varu spolu s cukrom, prilejeme rozmiešaný prášok a asi dve minúty povaríme do zhustnutia.
- 2
Polovicu cesta vysypeme na plech vyloženým papierom na pečenie. Hotový teplý puding opatrne rozlejeme na cesto a zasypeme ho druhou polovicou cesta. Vložíme do rúry a pečieme na 180 °C asi 30 minút, kým nie je cesto ružové.
- 3
Na prípravu žahouru čučoriedky prehrejeme s cukrom a necháme vychladnúť. Šľahačku vyšľaháme a vmiešame do čučoriedok. Podávame vždy štvorček koláča preliaty žahourom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu