Kačacie prsia s gaštanovým koláčikom

Štefan Benďák
šéfkuchár hotela Mikado v Nitre, 29. septembra 2013
Kačacie prsia s gaštanovým koláčikom
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
15 minút
príprava
20 minút
na 175 °C

Suroviny

4 ks (po 230 g) alebo husokačacie
2 klasy
1 hrsť
50 g
200 g
200 g
2 ks
10 g
250 g




Postup

  1. 1

    Olúpané a uvarené gaštany osmažíme na masle a vidličkou ich roztlačíme. Chlieb nakrájame na malé kocky. Spolu s vajíčkami, kypriacim práškom a kyslou smotanou ich pridáme ku gaštanom. Ochutíme soľou a korením.

  2. 2

    Zmes rozdelíme do silikónových foriem a pečieme v rozohriatej rúre 15 – 20 minút pri 175 °C. Kukuricu uvaríme v osolenej vode, olúpeme ju a rozmixujeme ponorným mixérom. Dochutíme nasekanou petržlenovou vňaťou.

  3. 3

    Kožu na kačacích prsiach narežeme. Na rozohriatej panvici opekáme kačacie prsia z každej strany približne 5 minút (najskôr kožou dole). Po upečení necháme odpočinúť aspoň 5 minút. Medzitým na tanier naservírujeme koláčik a kukuricové pyré. Kačacie prsia nakrájame a podávame.

Diskusia k receptu

jamarlen
koláčik určite skúsim, ale z cícerového, či fazuľového pyré....krásny rcp, i keď aj gaštany, aj kukurica sa mi zdá v jednom tanieri priveľa. vyzerá však krásne




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia