Kačacie prsia s gaštanovým koláčikom
Štefan Benďák
šéfkuchár hotela Mikado v Nitre, 29. septembra 2013
šéfkuchár hotela Mikado v Nitre, 29. septembra 2013
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
20 minút
na 175 °C
na 175 °C
Postup
-
1
Olúpané a uvarené gaštany osmažíme na masle a vidličkou ich roztlačíme. Chlieb nakrájame na malé kocky. Spolu s vajíčkami, kypriacim práškom a kyslou smotanou ich pridáme ku gaštanom. Ochutíme soľou a korením.
- 2
Zmes rozdelíme do silikónových foriem a pečieme v rozohriatej rúre 15 – 20 minút pri 175 °C. Kukuricu uvaríme v osolenej vode, olúpeme ju a rozmixujeme ponorným mixérom. Dochutíme nasekanou petržlenovou vňaťou.
- 3
Kožu na kačacích prsiach narežeme. Na rozohriatej panvici opekáme kačacie prsia z každej strany približne 5 minút (najskôr kožou dole). Po upečení necháme odpočinúť aspoň 5 minút. Medzitým na tanier naservírujeme koláčik a kukuricové pyré. Kačacie prsia nakrájame a podávame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu