
Zubáč Bakony
Filety zo zubáča umyjeme, osolíme, okoreníme a opražíme na masti z obidvoch strán.

Bačovské halušky
Májová bryndza tá je najlepšia, bola pomazánka a dnes trošku inak bryndzové halušky. Boli skvelé....

Pyré z cukrového hrášku ako príloha
Milujeme cukrový hrášok na rôzne spôsoby. Robievam z neho aj toto pyré, ktoré podávam najčastejšie...

Paprikáš z muchotrávky červenkastej
Tento rok je na hríby skúpy, no muchotrávky červenkasté, alebo tzv. ružovky môžeme v...

Hráškovo-špenátová polievka s haluškami
Po víkende mi zostal čerstvý hrášok, mladý špenát a medvedí cesnak. Uvažovala ako tieto ingrediencie...

Údená krkovička s hubovou máčankou
Údenú krkovičku dáme na plech a pečieme v rúre pri 160 oC približne 10 až 15 minút....

Kuracie žalúdky na Cabernet Sauvignon, tymiane a údenej paprike
Vnútornosti u nás doma fičia, dnes som pripravila kuracie žalúdky na suchom červenom víne Cabernet Sauvignon,...

Kuracie slimaky
kuracie prsia narezeme na dlhe platky ktore posypeme gulasovym korenim na korenie polozime platky sunky a slimaka...

Špenátové halušky bezlepkové
Špenát necháme rozmraziť a vytlačíme z neho prebytočnú vodu. Pridáme mixované surové zemiaky a vajíčko...

Slivkové guľky od babky
Tento recept pochádza od mojej mamičky. Ja som ho milovala, ako dieťa a tak isto ho miluje...

Pohánkové halušky s kyslou kapustou a falošnou slaninkou
Tento pokrm je uvarený podľa markobiotickej kuchárky na nete. Dcére aj vnučke chutil, uvarila ho...

Mulgipuder – národné jedlo Estónska
Estónske národné jedlo. Tradičná estónska kuchyňa sa ľahko pripravuje a nie je to žiadna zábava -...

Cestoviny s omáčkou z Ajvaru
Jemná chuť Ajvaru doplní chuť tohto jednoduchého jedla. Ideálne, keď potrebujete niečo chutné a „rýchle“....

Detvianske salašnícke bryndzové halušky s klobáskou
Pre pár rokmi sme boli na salaši pri Detve na tieto vynikajúce bryndzové halušky... už aj som...

Krémové tekvicové rizoto
Lepšie krémové tekvicové rizoto som snáď ešte nemala! Ak aj vy zbožňujete tekvicové recepty, určite si recept uložte a vyskúšajte počas tekvicovej sezóny....

Smotanovo-cuketové cestoviny s lososom
jedno z mojich najobľúbenejších jedál, a obsahuje ingrediencie, ktoré mi veľmi chutia.

Šošovica s bulgurom
Zohrejeme si olej v hrnci. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak, zvyšnú nakrájanú zeleninu, ...

Plzenský guláš
Netvrdím že je to originálny recept, ale tak to som sa ho naučil od priateľa a...

Staroslovanské bravčové rebierko
tento recept som našla v starom časopise, mam ich doma kopec, no a zaujal ma práve prílohou......

Domáce zelené cestoviny s avokádovou pastou
Zelená večera, takéto recepty sa odvažujem robiť iba vďaka životnému štýlu dcéry, ja som menej...

Ostrokyslá polievka trochu inak
Trochu som surfoval po nete a nakoniec som sa pokúsil navariť čínsku špecialitu ostrokyslú polievku. Je...

Kotlovina
Kotlovina je ľudové jedlo, ktoré sa pripravuje predovšetkým na podujatiach, kde sa zhromažďuje obrovského množstvo...

Špargľa na maďarský spôsob
Špargľu uvaríme do polomäkka v slanej vode, do ktorej pridáme kocku cukru a dáme odkvapkať na...

Chlpáče s hubami
Tieto chlpáče sú jedlé a celkom rýchlo hotové. Teda vzhľadom k tomu, že sa nerobia...