Papriková nátierka
Papriková nátierka

Pikantná papriková nátierka

peliska - fotkapeliska, 5. septembra 2020

Suroviny

2 kg
600 g
7 ks
300 ml
100 ml
1 PL
1 PL
100 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Očistenú papriku, cibuľu a feferónky pomelieme na mäsovom mlynčeku, na malých dierkach. Feferónky aj s jadierkami. Do pomletej zmesi pridáme ostatné prísady a všetko spolu varíme v hrnci 1 hodinu.

  2. 2

    Keď je zmes uvarená, naplníme ju do fľaštičiek, uzatvoríme a sterilizujeme 10 minút.

  3. 3

    Ak neznášate pálivé jedlá, feferónky jednoducho vynechajte alebo dajte menšie množstvo. Ja robím rôzne varianty. Bez feferóniek, s 20 feferónkami, s 10 feferónkami, aby si každý v rodine prišiel na svoje.

Recept je zaradený do kategórií:
Zeleninové jedlá, Nátierky, Polotovary, Letné, Varené

Diskusia k receptu

bembo
Dnes som si túto pomazánku urobil,a som veľmi spokojný.Je výborná,štipľavá akurát.Vďaka za výborný recept.