Pikantné špagety s tekvicou

František Pado
šéfkuchár hotela Elizabeth v Trenčíne, 5. januára 2014
Pikantné špagety s tekvicou
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. 1

    Ošúpanú tekvicu nakrájame na malé kocky. Očistenú cibuľu s cesnakom a čili nakrájame najemno. Na rozohriatu panvicu dáme olivový olej, pridáme tekvicu, chvíľu opekáme a neskôr pridáme cibuľu, cesnak a čili.

  2. 2

    Medzitým dáme variť špagety. Špagety uvaríme nie celkom do mäkka, scedíme ich, trochu vody odložíme a pridáme k tekvici. Premiešame a prilejeme odloženú vodu zo špagiet.

  3. 3

    Pridáme trochu masla a čerstvo namleté čierne korenie. Pokrm posypeme čerstvým majoránom, parmezánom a polejeme olivovým olejom.

Diskusia k receptu

martinis
Možno by sa dali pripraviť aj s cuketou, to by bolo tiež super :)
gabriele
vyborne jednoduche jedlo... @martinis podla mna s cukinou sa jedlo da pripravit tiez, ale nebude to take dobre...cukina ma fadnejsiu menej koncentrovanu chut...inac najlepsi typ hokaido tekvice podla mna je ta oranzovo-zelena...ma taku gastanovu chut...podobnu sweet dumpling tekvicke
elixir
Výborné jedlo :) Nedala som parmezán, ale ani nechýbal.



myckymouse
Skusal som to s cukinou a pridal som tam este 4 ks ancoviciek a bolo to super :-D