Pikantné špagety s tekvicou
František Pado
šéfkuchár hotela Elizabeth v Trenčíne, 5. januára 2014
šéfkuchár hotela Elizabeth v Trenčíne, 5. januára 2014
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ošúpanú tekvicu nakrájame na malé kocky. Očistenú cibuľu s cesnakom a čili nakrájame najemno. Na rozohriatu panvicu dáme olivový olej, pridáme tekvicu, chvíľu opekáme a neskôr pridáme cibuľu, cesnak a čili.
- 2
Medzitým dáme variť špagety. Špagety uvaríme nie celkom do mäkka, scedíme ich, trochu vody odložíme a pridáme k tekvici. Premiešame a prilejeme odloženú vodu zo špagiet.
- 3
Pridáme trochu masla a čerstvo namleté čierne korenie. Pokrm posypeme čerstvým majoránom, parmezánom a polejeme olivovým olejom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu