Foto: 2010
Uz som davno nezarypal do tradicnych receptov, neviem aky je rozdiel ked nemam ziadnu surovinu na zahranicny recept a hrdo ho nazvem tradicnym nazvom Zobraziť celý popisUz som davno nezarypal do tradicnych receptov, neviem aky je rozdiel ked nemam ziadnu surovinu na zahranicny recept a hrdo ho nazvem tradicnym nazvom ( a este sa budem hadat a vsetci ma budu zastavat). Sorry ani ja som nemal ani bryndzu ani halusky.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Sparglu dame predvarit v slanej vode. Mini zemiakove qnocchi dame uvarit v osolenej vode kym nevyplavaju. Vyberieme a pridame maslo a premiesame.
- 2
Dobru ovciu fetu, ja som mal cypersku pomackame a zmiesame s cmarom. Anglicku slaninu pokrajame na kusky a oprazime na poslednu minutu dve pridame cesnak.
- 3
No a na koniec prizdobime struzlinami Grana Padano.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Super.
Ďakujem @2010 za pekný recept a keď sa mi nebude chcieť hádzať halušky, kúpim si sáčok gnocchi a spomeniem na tvoju kreativitu.
Aj teba by na Slovensku mali dať mimo zákon.
nemaju pristup k bryndzi. Treba len skusat lebo pod menom feta mimo europu aj ked by nemalo byt ( greci maju znamku) je vsetko mozne, ta ich je az moc tvrda a je to zmes ovcieho a kozenie syra. Danska feta je mozno ta na ktoru @boxik naraza chuti presne ako jeho oblubena polska lacna bryndza z kravskeho mlieka. Bulharska feta pod menom bulgarian white cheese -sirene je 100% ovci syr je ovela kremovitejsi v slanom naleve a ked sa zmiesa bud so smotanou alebo cmarom podla chuti vysledok je velmi dobry.
Samozrejme pán dokonalý je presvedčený že ,zrejme nie je na Slovensku keď si nevie kúpiť bryndzu, si myslí že u nás sme odkázaní len na šmejdy a že sa napchávame poľskou bryndzou ,vyvediem ťa z omylu ,my na tom Slovensku stále máme možnosť kúpiť si poctivé výrobky , aj bryndzu, preto nie sme odkázaní na to aby sme sa museli napchávať náhradami. Len tak mimochodom ja nemám nič proti tomu ,aby si sa napchával syrmi z Bulharska či iných končín planéty ,len to nevolaj bryndzové halušky ,ani s prívlastkom skoro, nič viac a nič menej.
Čo keby si namiesto skákania do reči starším prispel nejakým receptom ,možno potom by môj pohľad na teba bol trochu iný ako teraz.
Encyklopedia :
Bryndza (z rum. brânză – doslova: syr) je mäkký, miesený a solený ovčí syr vyrábaný z hrudkového ovčieho syra. Vyrába sa na Slovensku, v Poľsku, Rumunsku, Ukrajine a v
@Boxik co keby si na miesto toho tvrdohlaveho tvrdenia isiel a kupil ten bulharsky ovci syr a ochutnal, zaklad bryndze je ovci syr a nevadi z ktorej krajiny su ovce?
Encyklopedia :
Bryndza (z rum. brânză – doslova: syr) je mäkký, miesený a solený ovčí syr vyrábaný z hrudkového ovčieho syra. Vyrába sa na Slovensku, v Poľsku, Rumunsku, Ukrajine a v Bulharsku. Konzumujú ju aj v Rakúsku a Bavorsku (Brimsen, Liptauer Käse), Česku a pod. Zachovaný je aj latinský názov: vulgo Burenda – ľudovo bryndza. V minulosti bola porovnávaná s talianskym mäkkým syrom žltkastej farby menom Strachino.
Si hlúpejší, ako som predpokladal. Vek Ti na rozume nepridal.
A čo také by som mal pridať? Niečo také, ako Ty? Údené tofu s arašidami?
@2010 prepáč.
Typický predstaviteľ časti dnešnej mladej generácie ,nič ešte nedokázal, ani tu na vareche, ale sám o sebe je presvedčený že je jednička ,nie je, je iba nafúkanec bez štipky sebarefleksie.
U mňa platí to čo som napísal dnes pretože to čo by som na tvoju adresu napísal dnes by boli samé vulgarizmy a to sa nesmie aj keď ide o jedinca tvojho typu.
Ešteže je v nadpise to slovo "skoro". Takto sa nedá protestovať. Viem, že mnohým Slovákom v zahraničí sa cnie za bryndziakmi a musia vymýšľať improvizácie. Áno, známa v zahraničí (Švédsko) tiež riešila náhradu bryndze fetou. Ale zemiaky sú predsa všade, tak si nemusel ešte aj halušky nahrádzať ňokmi. Vytvoril si "niečo" multinárodné - gnocchi a grana talianske, feta cyperská, slanina anglická; k tomuto jedlu si už len pustiť hymnu EU :-) Ódu na radosť.. a následky si nesieš sám :-D
Hviezdičkovať ti recept nebudem, asi išlo o nostalgiu, ja budem zajtra robiť origoš bryndzové. Kúsok od nás je obchodík, kde predávajú 100% ovčiu, nepasterizovanú bryndzu. A tú žiadna feta nenahradí ;-)
Mas pravdu postupne som uplne odisiel aj od skoro varianty. Uz som moc dlho prec a posledna verzia s gorgonzolou je uspesna. Dost casto cestujem a dam si original na slovensku, aj ked posledne dva razy ma presla chut na halusky v restauracii.