Foto: ancicka
Len tak pre inšpiráciu, trocha iné halušky.
30 minút
príprava
príprava
3 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
1 ks |
|
štipka |
|
1 PL |
|
100 g |
|
250 g |
|
1,5 dl horúca |
|
podľa potreby hrudkovitý |
|
podľa chute pochúťková |
|
spražené (alebo slanina) |
|
Postup
-
1
Cesto som si pripravila podľa tohto receptu,http://varecha.pravda.sk/recepty/univerzalne-cesto-na-pirohy-tasticky-knedlic/56872-recept.html. Rozvaľkané cesto potom asi na palec trhám na dosku.
-
2
V osolenej vode trhance uvarím a ked sú uvarené, tak ich zalejem studenou vodou iba toľko, aby klesli na dno hrnca. Scedím a nechám trocha odkvapkať.
-
3
Na taniere rozdelím trhance. Na ne rozsypem tvaroh a na tvaroch trocha (1 PL) pochúťkovej smotany. Polejem asi 1 PL masla alebo kto má rád tak si pridá spražené oškvarky.
Diskusia k receptu