Foto: svedka
Mala improvizacia po nedelnom obede :)
porcie
príprava
Postup
-
1
300g cokolady na varenie si uvarime s 3 dcl sladkej smotany.Ked sa vsetka cokolada roztopi,zmes varime len minutku.Odstavime na chladne miesto,neskor do chladnicky a aspon raz za polhodinku premiesame metlickou.Asi za 3 hodinky nam vznikne pudingova konzistencia.
- 2
Jahody spolu s 50g cukru (aj viac,ak su kysle ,alebo mate radi sladsie) zvarime,nepridavame vodu,vyuzijeme len tu,ktora sa roztopi z jahod.Varime 5 minut a vymixujeme ponornym mixerom.Takisto nechame riadne vychladit.
- 3
3dcl-zvysnu sladku smotanu si vyslahame spolu so zvysnym cukrom a vanilkovym cukrom.Rozmiesame si metlickou mascarpone a zapracujeme don slahacku.Tuto zmes si rozdelime na 2.Do jednej zapracujeme 5PL cokoladoveho kremu. Bielu cokoladu si postruhame a pouzijeme ako ozdobu.
- 4
A vrstvime do peknych poharikov: /mne vysli 4 velke vinove pohare a pridavala som taketo mnozstva/ -5 PL coko kremu -3 PL coko-mascarpone slahacky -opat coko krem,co zostalo -3 PL mascarpone slahacky -5 PL jahodovej omacky -posypeme struhanou bielou cokoladou
- 5
Takto navrstvene este na hodinku nechame zachladit a mame hotovo :) Mozme dozdobit aj matovymi listkami,ale ja som nemala. Sladucke a lahodne a zaroven osviezujuce :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu