Nebeský pohár

svedka - fotkasvedka, 23. marca 2014
Nebeský pohár
Foto: svedka

Mala improvizacia po nedelnom obede :)

4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

250 g
100 g
1 ks
6 dcl
300 g
50 g
200 g




Postup

  1. 1

    300g cokolady na varenie si uvarime s 3 dcl sladkej smotany.Ked sa vsetka cokolada roztopi,zmes varime len minutku.Odstavime na chladne miesto,neskor do chladnicky a aspon raz za polhodinku premiesame metlickou.Asi za 3 hodinky nam vznikne pudingova konzistencia.

  2. 2

    Jahody spolu s 50g cukru (aj viac,ak su kysle ,alebo mate radi sladsie) zvarime,nepridavame vodu,vyuzijeme len tu,ktora sa roztopi z jahod.Varime 5 minut a vymixujeme ponornym mixerom.Takisto nechame riadne vychladit.

  3. 3

    3dcl-zvysnu sladku smotanu si vyslahame spolu so zvysnym cukrom a vanilkovym cukrom.Rozmiesame si metlickou mascarpone a zapracujeme don slahacku.Tuto zmes si rozdelime na 2.Do jednej zapracujeme 5PL cokoladoveho kremu. Bielu cokoladu si postruhame a pouzijeme ako ozdobu.

  4. 4

    A vrstvime do peknych poharikov: /mne vysli 4 velke vinove pohare a pridavala som taketo mnozstva/ -5 PL coko kremu -3 PL coko-mascarpone slahacky -opat coko krem,co zostalo -3 PL mascarpone slahacky -5 PL jahodovej omacky -posypeme struhanou bielou cokoladou

  5. 5

    Takto navrstvene este na hodinku nechame zachladit a mame hotovo :) Mozme dozdobit aj matovymi listkami,ale ja som nemala. Sladucke a lahodne a zaroven osviezujuce :)

Diskusia k receptu

eviana
mňa by si ukecala komplet s celým dezertom... krása :)
svedka
Tak drahe...ved raz za cas :) @afataqa no u mna to iste,to bolo na zelanie,bud posypat bielou cokoladou alebo perlovym cukrom,tak som si vybrala...:) @eviana dakujem :)))
havino
joj fajnéé, ale ja som hrdinka a hovorím si: ja nechcem, nesmiem, nemôžem, nemám rada... tak ma ani neukecávaj prosím, lebo by som určite neodolala, pekná chuťovka
margaretka28
bielu čokoládu nemám rada, ale to ostatné všetko lúbim, pekne to vyzerá v tých pohároch
luss44
krásne poháre, naplnené samými dobrotami, mňam




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia