Foto: archaa
Ozajstná pochúťka či už s knedľou (u nás celozrnnou) alebo k cestovinám...
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
200 g (biele alebo údené) |
|
200 ml |
|
1 PL |
|
100 g čerstvé |
|
1 PL |
|
100 ml |
|
1 ČL |
|
1 ks |
|
300 ml |
|
hrsť |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
(na marinovanie pri použití bieleho tofu, inak bez) |
|
Postup
-
1
Použila som biele tofu, ktoré som nakrájala na kocky a marinovala asi 4 hodiny v sójovej omáčke. Ak použijete údené, netreba ho marinovať.
- 2
Nakrájanú šalotku osmažíme na oleji, pridáme očistené a nakrájané šampiňóny. Spolu popražíme, pridáme marinované alebo údené tofu a zalejeme vývarom. Okoreníme čiernym korením a červenou paprikou, pridáme paradajkový pretlak, premiešame a dusíme pod pokrievkou približne 10 minút.
- 3
Prilejeme smotanu a mlieko rozmiešané s múkou. Chvíľu povaríme, kým omáčka nezhustne a nakoniec omáčku posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou. Premiešame a odstavíme. Podávame s knedľou alebo cestovinou.
- 4
Solíme až na záver, keďže tofu marinované bude slanšie kvôli sójovej omáčke a aj údené býva už dosť osolené, takže soliť odporúčam až nakoniec, podľa chuti.
Tiež tofu:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Je to ozaj pochúťka... odporúčam skúsiť
Určite 😉