Tofu na šampiňónoch

archaa - fotkaarchaa, 3. júla 2021
Tofu na šampiňónoch
Foto: archaa

Ozajstná pochúťka či už s knedľou (u nás celozrnnou) alebo k cestovinám...

4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g (biele alebo údené)
200 ml
1 PL
100 g čerstvé
1 PL
100 ml
1 ČL
1 ks
300 ml
hrsť
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
 (na marinovanie pri použití bieleho tofu, inak bez)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Použila som biele tofu, ktoré som nakrájala na kocky a marinovala asi 4 hodiny v sójovej omáčke. Ak použijete údené, netreba ho marinovať.

  2. 2

    Nakrájanú šalotku osmažíme na oleji, pridáme očistené a nakrájané šampiňóny. Spolu popražíme, pridáme marinované alebo údené tofu a zalejeme vývarom. Okoreníme čiernym korením a červenou paprikou, pridáme paradajkový pretlak, premiešame a dusíme pod pokrievkou približne 10 minút.

  3. 3

    Prilejeme smotanu a mlieko rozmiešané s múkou. Chvíľu povaríme, kým omáčka nezhustne a nakoniec omáčku posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou. Premiešame a odstavíme. Podávame s knedľou alebo cestovinou.

  4. 4

    Solíme až na záver, keďže tofu marinované bude slanšie kvôli sójovej omáčke a aj údené býva už dosť osolené, takže soliť odporúčam až nakoniec, podľa chuti.

Diskusia k receptu