Steak Rossini s Madeira omáčkou
z reštaurácie Tarpan v Bratislave, 27. januára 2016

Foto: Robert Hüttner
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 4 ks steaky (po 200 g) |
|
| 4 plátky (pečeň z vykŕmenej husi) hrubé asi 1 cm |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Na omáčku Madeira: | |
| 150 g |
|
| 1 ks väčšia |
|
| 2–3 ks |
|
| 150 ml |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| plátky |
|
Postup
-
1
Mäso vyberieme z chladničky a necháme ho odstáť na doske, aby nešlo na panvicu úplne studené.
- 2
Mäso z oboch strán osolíme a vložíme ho na rozohriatu panvicu s trochou oleja. Opečieme z každej strany, vložíme do rúry predhriatej na 200 ┬░C a pečieme 8 minút. Po uplynutí času mäso vyberieme, okoreníme a necháme odpočívať na teplom mieste asi 5 minút.
- 3
Rozohrejeme suchú panvicu a vložíme do nej plátky foie gras. Restujeme z každej strany do zlatohneda a na záver osolíme.
- 4
Na tretine masla s trochou oleja urestujeme najemno nakrájanú šalotku a šampiňóny, zalejeme vínom Madeira a redukujeme na tretinu. Pridáme hovädzí vývar a na miernom ohni povaríme. Potom omáčku precedíme, znova privedieme k varu a po odstavení postupne vmiešame zvyšok studeného masla.
- 5
Pred podávaním mäso ozdobíme plátkami čiernej hľuzovky.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu