
Pásikavé kuracie prsia
Názov receptu som si vymyslela, nechala som sa inspirovat vzhladom hotoveho jedla.

Fašírky
Mne moc nechutia s baleným mäsom. Ja si ho radšej dám pomlieť u mäsiara! :) Ešte...

Pstruh podľa Hemingwaya
Vypitvané pstruhy osušíme, osolíme, okoreníme a z oboch strán ich na veľmi horúcom masle opražíme....

Omeleta s hubovou plnkou
Variant dobrého úmyslu znásobený so všetkým, čo Vám prekáža, či dokonca zavadzia v pohybe vo...

Zeleninová polievka s krupicovými knedličkami
Snažím sa variť jednoducho, lacno, esteticky a chutne. Moje kuchárske šialenstvá vznikajú častokrát za...

Kurča po baskicky
Kurča rozdelíme na štvrtiny. Rajčiny ošúpeme a nakrájame, takisto očistíme a nakrájame ostatnú zeleninu.

Lieskovo-vanilková nátierka
Jednoduchá a jemne sladká nátierka s príjemnou vôňou, trošku pripomína marcipán.

Panenka s jablkovým čatní
Celú panenku nakrájame na 1, 5 hrubé medailónky, posolíme a dáme ich marinovať do marinády z...

Raňajkové oko
Tento recept som pospájala z dvoch, lebo ani jeden sa mi sám nepáčil a nazvala som...

Jahňacie kotlety s brokolicovo-zemiačkovým pyré a fazuľkami
Hodinku - dve pred prípravou si namarinujeme kotlety. Marináda je jednoduchá, nechcela som prebiť chuť...

Omeleta s brokolicovou náplňou
Omeleta je rýchlo pripravený pokrm. Čo tak ozvláštniť ju brokolicou?

Kuracie mäso s nivou
Na oleji opražíme cibuľku a trochu slaniny, pridáme na kocky nakrájané kuracie rezne a opečieme ich....

Kuracie roládky oprážané v šľahačke
Přítel mi donesl kupu starých časopisů z Petřvaldu. Pravděpodobně byly jeho nebožky manželky. Mezi časopisy...

Kuracia zmes
Kuracie mäso zo stehien pokrájame na menšie kúsky. Kúsky mäsa osolíme, okoreníme čiernym korením a...

Kačacie prsia v omáčke z calvadosu
Kačacie prsia osolíme, okoreníme a opečieme z oboch strán asi 5–7 minút.

Cukinová nátierka
Dnes som bola na receptoch delená strava a napadol ma jeden receptík takže sa s vami chcem oń...

Pita placka s klobáskou a so syrom
V miske zmiešame biely jogurt, vodu, droždie, cukor, soľ, vajíčko a olej. Postupne...

Zeleninové lievance pod hubovým ragú
Zeleninu nakrájame na kocky a obvaríme v osolenej vode.

Rezancovo–mäsové placky
Rezance uvaríme v osolenej vode podľa návodu a scedíme. Varené údené mäso pokrájame na malé kocky. Rozšľahané vajcia, ...

Elegantné ratatouille
Kombinácia baklažánu a cukiny je naozaj skvelá. Rýchla zeleninová klasika, ktorú poznáte aj z rozprávky...

Ryba v oravskej slaninke
Ryby máme u nás moc radi na hocijaký spôsob. Tento recept som videla v televízii ale...

Danielia pečeň s fazuľkou a paradajkami
Pečeň narežeme na pásiky, dáme do misky, nakvapkáme trochu oleja, dosypeme mleté korenie a škrobovú múčku,...

Kozákový perkelt
Dostala som od jednej zlatej susedky nádherné kozáky. Urobila som z nich perkelt.