
Špenátová palacinka s pikantnou plnkou
Z mlieka, hladkej múky, vajec, špenátu a soli pripravíme cesto a upečieme palacinky.

Krevety Stockholm
Je to veľmi jednoduché čo sa týka tep. prípravy tohto pokrmu. Recept som si vymyslel...

Zelenina s ovčím syrom
Cibuľu pokrájame na tenké kolieska a opražíme na oleji do sklovita. Baklažán umyjeme, vykrojíme stopku,...

Jahňacie kotlety so sladkou kašou a kalerábom
Pomerne rýchle a nenáročné jedlo ktoré sa dá pripraviť dopredu.

Hovädzí wok s fritovanou bazalkou a rezancami
Zeleninu umyjeme, osušíme. Cuketu a mrkvu nakrájame na julienne spôsob.

Kačacie prsia v omáčke z calvadosu
Kačacie prsia osolíme, okoreníme a opečieme z oboch strán asi 5–7 minút.

Husacie prsia so zemiakovou plnkou na špenátovom pyré
Očistené zemiaky postrúhame, vyžmýkame vodu, pridáme vajce, soľ, mleté čierne korenie, majorán, bezlepkovú...

Placky z čiernej fazule s kalerábovým dipom
Na placky ošúpeme zemiaky, nakrájame ich na malé kocky a uvaríme v osolenej vode. Scedíme, cesnak...

Netradičné lasagne
Toto je ďalši recept, ktorý vymyslel môj priateľ. Trošku netradičné lasagne, no všetkým...

Pečená pečeňová skladačka
Vo Francúzsku je pečeň drahšia ako u nás a navyše sa dá dosť ťažko zohnať. Preto...

Kuracie rezne s pšeničnými klíčkami
S olivového oleja a korenín urobíme marinádu a rezne vložíme do nej a necháme 24 hod...

Bagetka s mletým hovädzím mäsom
Predstavujem vám moju najobľúbenejšiu bagetku. Keďže sa blíži jar, myslím, že takéto rýchle jedlo...

Lieskovo-vanilková nátierka
Jednoduchá a jemne sladká nátierka s príjemnou vôňou, trošku pripomína marcipán.

Panenka s jablkovým čatní
Celú panenku nakrájame na 1, 5 hrubé medailónky, posolíme a dáme ich marinovať do marinády z...

Rezance s karí omáčkou
Hovädzie mäso nakrájame na rezance, obalíme v 3 kl karí a v miske zalejeme rozpusteným maslom....

Ryba v oravskej slaninke
Ryby máme u nás moc radi na hocijaký spôsob. Tento recept som videla v televízii ale...

Zeleninové lievance pod hubovým ragú
Zeleninu nakrájame na kocky a obvaríme v osolenej vode.

Husacie ragú s plackami z divokej ryže
Z husacích pŕs odstránime kožu, očistené prsia nakrájame na väčšie kúsky. V hrnci na rozpálenom oleji...

Zeleninová polievka s krupicovými knedličkami
Snažím sa variť jednoducho, lacno, esteticky a chutne. Moje kuchárske šialenstvá vznikajú častokrát za...

Jahňacie kotlety s brokolicovo-zemiačkovým pyré a fazuľkami
Hodinku - dve pred prípravou si namarinujeme kotlety. Marináda je jednoduchá, nechcela som prebiť chuť...

Kozákový perkelt
Dostala som od jednej zlatej susedky nádherné kozáky. Urobila som z nich perkelt.

Sushi v štýle „cha han donburi“
Donburi je tradičné japonské jedlo, je to miska dusenej ryže pripravovaná s rôznymi surovinami. Receptov...

Pstruh podľa Hemingwaya
Vypitvané pstruhy osušíme, osolíme, okoreníme a z oboch strán ich na veľmi horúcom masle opražíme....

Kurča po baskicky
Kurča rozdelíme na štvrtiny. Rajčiny ošúpeme a nakrájame, takisto očistíme a nakrájame ostatnú zeleninu.

Zemiaky mám rád: Zemiaky s rajčinovou omáčkou
Zemiaky môžem jesť každý deň, ale túto kombináciu som použil prvý raz.

Kuracia zmes
Kuracie mäso zo stehien pokrájame na menšie kúsky. Kúsky mäsa osolíme, okoreníme čiernym korením a...

Bryndzovo-slaninková palacinka s plnenou paradajkou
Najskôr vymiešame slané palacinkové cesto a necháme ho pol hodiny odstáť. Na roztopenom masle urobíme palacinku.

Cukinová nátierka
Dnes som bola na receptoch delená strava a napadol ma jeden receptík takže sa s vami chcem oń...