Guľôčky z Hongkongu

Burc Tuncel
šéfkuchár hotela Sheraton v Bratislave, člen World Master Chefs, 5. marca 2012
Guľôčky z Hongkongu
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
25 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks, nakrájané na kocky
1/2 šálky biela
2 PL
1 KL
1/4 KL
2 ks
3/4 šálky
1-2 PL
zmes

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zmiešajte 1/4 šálky bielej múky s práškom do pečiva, soľou a korením. Pridajte vajcia a mlieko. Dobre spolu zmiešajte.

  2. 2

    Kuracie kúsky ponorte do štvrť šálky múky, potom do pripravenej zmesi. Opražte ich na rozpálenom oleji.

  3. 3

    Kuracie kúsky pražte, kým nezhnednú zo všetkých strán. Hotové podávajte s čínskou zeleninou a sladko–ostrou omáčkou.

Recept je zaradený do kategórií:
Kuracie mäso, Predjedlá, Slané chuťovky, Oprážané, Kuracinka

Diskusia k receptu

ethanel
No ako vidim tak uz aj na Slovensku zaciname postupom chapat ze aj prezentacia je dolezita ... :) asi som nebol doma uz poriadne dlho ...

Vyzera to super vidim ze tu najdem vela receptov ktore mozem odskusat.
garanco
Tie guľôčky vyzerajú veľmi lákavo, krásne naservírované! (...čo zmôže obyčajná mama z inej profesie?..., ale za pokus to stojí, mäsko určite urobím.)