Foto: vikulqa
Recept mám od mojej mamky :) Toto jedlo patrí k mojim najobľúbenejším :)
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do misky dáme mleté mäso, vyžmýkané žemle, soľ, čierne korenie, červenú papriku a petržlenovú vňať. Zmiešame. Vytvarujeme guličky.
- 2
Do veľkého hrnca dáme olej a roztopíme maslo. Opečieme na ňom guličky. Opečené guličky povyberáme. Dáme variť cestoviny.
- 3
Vo výpeku popražíme nakrájanú cibuľu. Pridáme na kocky nakrájané neošúpané jablká. ( 5 min aby sa nerozvarili )
- 4
Guľky dáme do hrnca k jablkám a cibuľke a zalejeme bujónom. Varíme 10 minút. Zahustíme smotanou na varenie v ktorej sme si rozmiešali 1 PL hladkej múky. Pridáme majorán. Necháme prejsť varom. A je to :) Podávame s cestovinami. Najlepšie sú penne.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu