Zubáč s paradajkovým kuskusom
Majo Cehlár a Janko Matta
hotel Bankov v Košiciach, 28. júla 2014
hotel Bankov v Košiciach, 28. júla 2014
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zubáča nakrájame na štyri kusy a každý posypeme posekaným tymianom, okoreníme čerstvo zomletým korením, rascou, soľou a pokvapkáme pár kvapkami oleja a citrónovej šťavy.
- 2
V panvici rozohrejeme olej a opečieme na ňom porcie ryby. Potom ich preložíme na plech na pečenie a necháme odpočinúť v rúre, ktorú sme si predhriali na 150 °C päť minút.
- 3
Paradajkový kuskus: Kuskus zalejeme vriacou vodou v pomere 1 : 1 a zakryjeme asi na tri minúty. Potom kuskus jemne rozmrvíme vidličkou. V rozohriatom kastróliku speníme maslo, orestujeme šalotku a pridáme kukus, nakrájané sušené paradajky, paradajky z konzervy a premiešame, ochutíme soľou, korením a stiahneme z priameho ohňa. Primiešame parmezán a podávame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu