Zubáč s paradajkovým kuskusom

Majo Cehlár a Janko Matta
hotel Bankov v Košiciach, 28. júla 2014
Zubáč s paradajkovým kuskusom
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g
2 PL
štipka
1 ks
4 ks
200 g
100 g
2 ks
80 g
100 g
40 g




Postup

  1. 1

    Zubáča nakrájame na štyri kusy a každý posypeme posekaným tymianom, okoreníme čerstvo zomletým korením, rascou, soľou a pokvapkáme pár kvapkami oleja a citrónovej šťavy.

  2. 2

    V panvici rozohrejeme olej a opečieme na ňom porcie ryby. Potom ich preložíme na plech na pečenie a necháme odpočinúť v rúre, ktorú sme si predhriali na 150 °C päť minút.

  3. 3

    Paradajkový kuskus: Kuskus zalejeme vriacou vodou v pomere 1 : 1 a zakryjeme asi na tri minúty. Potom kuskus jemne rozmrvíme vidličkou. V rozohriatom kastróliku speníme maslo, orestujeme šalotku a pridáme kukus, nakrájané sušené paradajky, paradajky z konzervy a premiešame, ochutíme soľou, korením a stiahneme z priameho ohňa. Primiešame parmezán a podávame.

Diskusia k receptu

safran
s filetami z morského ostrieža tiež fajn :-)






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia