Ražniči na pórkovej omáčke
Zoltán Bako
šéfkuchár reštaurácie Restaurant 70 v Ostrove, 29. mája 2014
šéfkuchár reštaurácie Restaurant 70 v Ostrove, 29. mája 2014
Foto: Robert Hüttner
Vareškov tip: Kuracie prsia sú diétnym mäsom, ak však nechcete, aby bolo ražniči príliš suché, môžete do špízov pridať kúsky prerastenej oravskej slaninky. Jedlo však bude kalorickejšie.
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kuracie prsia nakrájame na rovnomerné kúsky, cuketu, cibuľu a pór na hrubšie kolieska, cherry paradajky na polovice.- 2
Na špíz striedavo napichneme kuracie mäso a zeleninu, osolíme, okoreníme a opečieme. Uložíme na tanier a prikryjeme alobalom.- 3
Zelené kúsky póru mierne orestujeme na oleji, pridáme korenie karí, zalejeme smotanou a vínom a mierne podusíme. Servírujeme s hotovým ražniči.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu