Ražniči na pórkovej omáčke

Zoltán Bako
šéfkuchár reštaurácie Restaurant 70 v Ostrove, 29. mája 2014
Ražniči na pórkovej omáčke
Foto: Robert Hüttner

Vareškov tip: Kuracie prsia sú diétnym mäsom, ak však nechcete, aby bolo ražniči príliš suché, môžete do špízov pridať kúsky prerastenej oravskej slaninky. Jedlo však bude kalorickejšie.

4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
100 g
500 g
100 g
2 ks
250 ml




Postup

  1. 1


    Kuracie prsia nakrájame na rovnomerné kúsky, cuketu, cibuľu a pór na hrubšie kolieska, cherry paradajky na polovice.

  2. 2


    Na špíz striedavo napichneme kuracie mäso a zeleninu, osolíme, okoreníme a opečieme. Uložíme na tanier a prikryjeme alobalom.

  3. 3


    Zelené kúsky póru mierne orestujeme na oleji, pridáme korenie karí, zalejeme smotanou a vínom a mierne podusíme. Servírujeme s hotovým ražniči.

Diskusia k receptu

lakey
Vypadá to moc dobre a ta omáčka musí byť dobrá. Ja to mám tak rád do hlbočizného taniera a zaliať poriadne omáčkou, lyžicu a jedem. Ďalujem.