Ražeň z kuracej pečene v oravskej slaninke

Laci Hornáček
šéfkuchár a odborník na párovanie piva a jedla, 23. septembra 2014
Ražeň z kuracej pečene v oravskej slaninke
Foto: Heineken Slovensko
4
porcie
25 minút
príprava
8-12 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
32 plátkov (2x7 cm)
1 PL
4 ks
2 ks
80 g
1 - 2 čl
0,5 čl
0,5 čl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pečeň odblaníme, umyjeme, vysušíme papierovou utierkou a rozdelíme na polovice. Okoreníme čiernym korením a zabalíme do plátkov slaninky. Cibuľu prekrojíme na štvrtiny, rozoberieme a striedavo s pečeňou napichujeme na ihly.

  2. 2

    Ražniči opečieme v panvici na bravčovej masti, z oboch strán po 4 – 6 minút podľa veľkosti pečene. Na záver ochutíme bylinkami a osolíme.

  3. 3

    Pripravíme zálievku z uhoriek nakrájaných na jemné plátky, nadrobno nakrájanej cibule a opečených, čiastočne podrvených horčičných semienok, malého množstva uhorkového nálevu a osladíme medom.

  4. 4

    Bagetu prekrojíme pozdĺžne, vložíme ražeň a vytiahneme ihlu. Zálievku podávame zvlášť alebo priamo v bagete,

  5. 5

    Tipy: Ražne môžeme pripraviť aj formou chuťoviek, vtedy použijeme kúsky pečene na špáradle.

Diskusia k receptu

13 komentárov k receptu
Srbi tomu hovoria "džigerica u slanini"...velmi popularne jedlo v byvalych statoch Juhoslavie...ale tu je este vylepsena s tou cibulkou na ihle...a ozvlastnena zaujimavou zalievkou :)
Ach jaj čo na to by povedala moja diabetologička , keď by videla ako to tlačím do seba idem to urobiť na takú ľahkú večeru vďaka za recept. Je bombové aj bez piva s vodkou z čiernych ríbezli. Máš 5 *

Pridaj komentár k receptu: