Ražeň z kuracej pečene v oravskej slaninke
šéfkuchár a odborník na párovanie piva a jedla, 23. septembra 2014

Foto: Heineken Slovensko
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
- 
                                                    1
                                                    Pečeň odblaníme, umyjeme, vysušíme papierovou utierkou a rozdelíme na polovice. Okoreníme čiernym korením a zabalíme do plátkov slaninky. Cibuľu prekrojíme na štvrtiny, rozoberieme a striedavo s pečeňou napichujeme na ihly. 
- 2
Ražniči opečieme v panvici na bravčovej masti, z oboch strán po 4 – 6 minút podľa veľkosti pečene. Na záver ochutíme bylinkami a osolíme. 
- 3
Pripravíme zálievku z uhoriek nakrájaných na jemné plátky, nadrobno nakrájanej cibule a opečených, čiastočne podrvených horčičných semienok, malého množstva uhorkového nálevu a osladíme medom. 
- 4
Bagetu prekrojíme pozdĺžne, vložíme ražeň a vytiahneme ihlu. Zálievku podávame zvlášť alebo priamo v bagete, 
- 5
Tipy: Ražne môžeme pripraviť aj formou chuťoviek, vtedy použijeme kúsky pečene na špáradle. 
 Tipy na recepty z VarechyTipy na články z Varechy
 
- 2





 
                                                        
                                                     
 


Diskusia k receptu