Kuracie prsia s batátom, jablkom na bielom víne a materinej dúške fotorecept
Foto: mariamka
Vymyslené a veľmi dobré. Príloha podľa vlastnej chuti.
Postup
-
1
Na oleji speníme cibuľu nakrájanú na mesiačiky. Pridáme batát /sladký zemiak/ pokrájaný na kocky alebo hranolky. Oprážame. Osolíme, okoreníme. Pridáme kuracie prsia nakrájané na kocky a sprudka pražíme na základe. Predpoklad je dobrá panvica a vysoká teplota. Nebudeme to dusiť, treba stále miešať.
- 2
Pridáme tymián alebo materinu dúšku, ktorú sme nazbierali na lúke, v hore /ideálne čerstvú, ja som mala už sušenú/. Keď nám prsia zbelejú, pridáme na štvrťky nakrájané jablko, zastrekneme bielym vínom, necháme odpariť a podľa potreby podlejeme troškou vody, aby sme mali šťavu. Mäso je už určite mäkké. Už len niečo pikantné a je hotovo.
- 3
Príloha ako komu chutí, manželovi so zemiakmi.
- 4
Synovi s divokou ryžou. Tak si vyberte. Každopádne, dobrú chuť :)
- 2
Zitra si koupim batat, moc se mi to libi!
@kukulienka veru aj mojim, lebo ho zlikvidovali behom pol hodiny :)
@izabella929 , @zolik ,
@frezia68 :)) mne sa ujde tak kostovka a potom ta ryza s rukolou :)/ @kecemis :)) to je mile, je pravda, ze je to take zenske - lajt :),
@jozka2 ty mas take skusenosti, uz by to chcelo nejaky recept pridat
dakujem este raz za nahliadnutie,, :)