Omeleta s hubovou plnkou fotorecept
Foto: sracz
Variant dobrého úmyslu znásobený so všetkým, čo Vám prekáža, či dokonca zavadzia v pohybe vo Vašom kuchynskom kráľovstve. Deväťhodinový rozdiel medzi Pavlůvkami v slováckom Zobraziť celý popisVariant dobrého úmyslu znásobený so všetkým, čo Vám prekáža, či dokonca zavadzia v pohybe vo Vašom kuchynskom kráľovstve. Deväťhodinový rozdiel medzi Pavlůvkami v slováckom regióne a tunajšou Peoriou ma nemilosrdne vyháňa z mojeho, inak nanajvýš obľúbeného „pelechu“, ale zaužívaný zvyk väčšiny nás „prdôchov“, velí skontroluj, zorganizuj, ale aj preorganizuj a so všetkou úctou k surovinovým či materiálovým prebytkom pretvor na nejakú chuťovo neodolateľnú dobrotu. Tak ako aj v tomto mojom recepte.
porcie
tepelná úprava
Suroviny
2-3 PL |
|
120-150 g |
|
2-3 ks |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
150-200 g |
|
200 mm mladá (baby) |
|
250-333 ml (petržlenová, zelerová a ligurčeková) |
|
1 mL |
|
2-3 PL |
|
2-3 ks |
|
2 PL vlažné |
|
3-4 PL strúhaný (mozzarella) |
|
50-60 mm (zelená časť) |
|
domáci |
|
Postup
-
1
Na panvici s troškou rastlinného oleja som do sklovita orestoval šalotku a zelerové stonky pokrájané na „mesiačiky“, posypal ich soľou i čerstvo mletým čiernym korením a
-
2
pridal k nim kúsky sterilizovaných húb; tentoraz som mal kombináciu šampiňónov a shiitake.
-
3
Po zladení teplôt som do panvice pridal aj nepravidelné trojuholníčky mladej doslova „hodvábnej“ baby cuketky, posypal mocca lyžičkou čerstvo mletej rasce, premiešal a nechal tak 2-3 minúty podusiť, než som pokrájal
-
4
zelený „trojboj“ z lístkov petržlenovej, zelerovej a ligurčekovej vňate, ktorým som
-
5
posypal základné „dielo“, pridal kocku masla a nechal dodusiť.
-
6
Na druhej, s troškou rozpusteného masla vymastenej, panvici som pripravil tenkú omelet z rozšľahaných vajíčok s PL vlažného mlieka, ktorej
-
7
hornú tretinu som nechal previsnúť cez okraj, pod ktorý som rozložil hubovú plnku,
-
8
posypal ju strúhaným syrom, zroloval do valčeka a
-
9
rozkrojený servíroval, posypaný pokrájanou zelenou časťou póru. S krajcom domáceho chlebíka skutočne chutilo!
-
10
Od suseda na ľavo k nám prevísajú konáre stromov kvitnúcich granátových jabĺk a postupne sa pretvárajú do plodov! … Nuž aj toto je jeden zo zázrakov prírody!
Diskusia k receptu